Δικτύωση ΚΕΣΑΝ με Κοινότητα (Ιανουάριος 2017 - σήμερα)

Σύμφωνα με τον κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. προγραμματισμό του ΚΕ.Σ.Α.Ν. ως Αστική Εταιρεία, οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2017 έως σήμερα και είχαν πλαίσιο τη Δικτύωση με Κοινότητα - Φορείς, αφορούν:

 • Ένα (01) Βιωματικό Σεμινάριο, 4 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών έκαστη, σε υπαλλήλους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, με θέμα: "Ευαισθητοποίηση στη δημιουργία Δικτύων". Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής - Εποπτείας Κοινωνικών Δομών - Μετανάστευσης - ΚΕΣΑΝ Δήμου Ηρακλείου (15 άτομα).  
   
 • Ένα (01) Βιωματικό Σεμινάριο, 2 συναντήσεις, συνολικής διάρκειας 14 ωρών, σε επαγγελματίες της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με θέμα: "Παρεμβάσεις Πρόληψης «Αλκοόλ και Νέοι»". Σε συνεργασία με την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, το ΚΕ.Θ.Ε.Α. "Αριάδνη", το Ψυχιατρικό Τμήμα του Βενιζελείου Π.Γ.Ν., το Αλκοολογικό Ιατρείο ΠαΓΝΗ και το Σύλλογο Στήριξης Εξαρτημένων από το Αλκοόλ "Επιστροφή" (30 άτομα).
   
 • Συμμετοχή στο τριήμερο συμμετοχικού σχεδιασμού για τη διαμόρφωση του πλαισίου συμμετοχής του Ηρακλείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO "Η Πόλη που Μαθαίνει". Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δ. Ηρακλείου. 
   
 • Τρεις (03) Ενημερωτικές Συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών έκαστη, σε Ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, με θέμα: "Διαχείριση προβλημάτων που σχετίζονται με τις εξαρτήσεις, την ψυχική υγεία και τον κοινωνικό αποκλεισμό". Σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και με την υποστήριξη του ΚΕ.Θ.Ε.Α. "Αριάδνη", του Ψυχιατρικού Τμήματος του Βενιζελείου Π.Γ.Ν., του Αλκοολογικού Ιατρείου ΠαΓΝΗ και του Συλλόγου Στήριξης Εξαρτημένων από το Αλκοόλ "Επιστροφή" (80 άτομα). 
   
 • Διοργάνωση Ημερίδας, με θέμα: "Δημιουργία Δικτύων Συνεργασίας στις Σύγχρονες Κοινότητες" (80 άτομα). 
   
 • Συμμετοχή στο τριήμερο συμμετοχικού σχεδιασμού για τη διαμόρφωση του πλαισίου συμμετοχής του Ηρακλείου στο Παγκόσμιο Δίκτυο της UNESCO "Η πόλη που μαθαίνει" (30 άτομα). 
 • Διοργάνωση Διημερίδας, με θέμα: "Έρως - Αντέρως: Τα Τέχνη της συν - Ύπαρξης, 2017". Σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα" (100 άτομα). 
   
 • Συμμετοχή στην "1η Συνδιάσκεψη Πόλης για τον Εθελοντισμό, την Κοινοτική Ενδυνάμωση - Δράση και τη Δια Βίου Μάθηση" - "3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εκπαίδευσης Ενήλικων και Δια Βίου Μάθησης". Μια (01) Προφορική Ανακοίνωση: "Απόπειρες δικτύωσης για την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας στο Ηράκλειο". Διοργάνωση: Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων.  
   
 • Διοργάνωση της Ολομέλειας του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης (47 άτομα).
 • Συμμετοχή στην Επιστημονική Διημερίδα: "Πρόληψη, Συνέργεια, Ενδυνάμωση της Σχολικής Κοινότητας". Μια (01) Προφορική Ανακοίνωση:  "Ανοιχτό σχολείο - Ζωντανές κοινότητες: μια πρόταση του ΚΕΣΑΝ (Κέντρου Πρόληψης Ηρακλείου) για το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης". Διοργάνωση: Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δ. Ηρακλείου, Τμήμα Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου. 
   
 • Συμμετοχή στην προβολή ταινίας: "Requiem for a dream", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών. Σε συνεργασία με τον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου. 
   
 • Συμμετοχή στις Ολομέλειες, στη Συντονιστική και την Επιστημονική Επιτροπή του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης, για τη διοργάνωση της 11ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης.
 • Συμμετοχή σε Συνέδρια και Ημερίδες (εκπαίδευση - επιμόρφωση στελεχών).
   
 • Συμμετοχή σε Σεμινάρια του Κέντρου Εκπαίδευσης & Εποπτείας του Ο.ΚΑ.ΝΑ. α. "Εκπαίδευση για τις ομάδες εποπτείας ομοτίμων: Μια συνεργατική εμπειρία". 1 στέλεχος πρόληψης x 12 ώρες και 1 στέλεχος πρόληψης x 24 ώρες. β. "Βιωματικό σεμινάριο με θέμα τον προσανατολισμό στην αλλαγή, τη διερεύνηση των αποθεμάτων και την αξιοποίηση των ικανοτήτων. Εκπαίδευση στη μέθοδο της καταξιώτικης διερεύνησης (appreciative inquiry)". 1 στέλεχος πρόληψης x 36 ώρες και γ. "Εισαγωγή στην αξιοποίηση και την εφαρμογή των εκφραστικών μέσων και των βιωματικών τεχνικών". 1 στέλεχος πρόληψης x 24 ώρες.

Απολογισμός Δράσεων (Ιούνιος 2016 - Ιούνιος 2017)
 

Activities: 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης