Χριστουγεννιάτικη Διαδραστική Εκδήλωση διασκέδασης και ψυχαγωγίας για Μικρούς και Μεγάλους

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ), διοργανώνει το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 Χριστουγεννιάτικη Διαδραστική Εκδήλωση διασκέδασης και ψυχαγωγίας για Μικρούς και Μεγάλους, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Σκοπός της δράσης είναι να πραγματοποιηθεί μία αλλιώτικη, διαφορετική συνάντηση Μικρών και Μεγάλων, όπου θα πραγματοποιηθούν παράλληλα διαδραστικά εργαστήρια και θα παρουσιαστεί Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο Θεάτρου - Μουσικής - Χορού από τους μικρούς μας φίλους.

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας.

Η Διαδραστική Εκδήλωση του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης εντάσσεται στις δράσεις «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO

Είσοδος ελεύθερη!

Πρόγραμμα

 • Εργαστήριο: «Μικροί - Μεγάλοι/ Σημαντικοί Άλλοι/ Μουσική Μεγάλη» FAMILY MUSICALITY: Μουσικά Παιχνίδια για βρέφη 4 μηνών έως παιδιά 4 ετών, Δρ. Δημήτρης Αντωνακάκης, Μουσικοθεραπευτής, Master of Arts, Anglia University, Cambridge, U.K. Διδάκτωρ Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δρ. Μαρία Πατεράκη Αντωνακάκη, Ψυχολόγος, Διδάκτωρ Αναπτυξιακής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.
  Αίθουσα: Πειραματικό Θέατρο
  Ώρα: 17:00-18:00
  Αριθμός συμμετεχόντων: 30 γονείς ή κηδεμόνες + 30 βρέφη/νήπια (4 μηνών-4 ετών)

Στο εργαστήρι αυτό παρουσιάζονται συνοπτικά οι θεωρίες της μίμησης, της διυποκειμενικότητας και της επικοινωνιακής μουσικότητας, οι οποίες αποτελούν το επιστημονικό πλαίσιο της FAMILY MUSICALITY. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν βιωματικά αυτό το σύστημα μουσικής αλληλεπίδρασης βρεφών και νηπίων μαζί με τους γονείς/σημαντικούς άλλους. Μουσικά παιχνίδια και παραμυθοτράγουδα γίνονται εργαλεία/μέσα για την ολόπλευρη ανάπτυξη των βρεφών και των νηπίων. Μέσω αναπτυξιακά και πολιτισμικά κατάλληλων μουσικών αλληλεπιδράσεων, μικροί και μεγάλοι μοιράζονται προθέσεις και συγκινήσεις, κατακτήσεις και επιτεύγματα, χαρές και χάρες της ζωής.

 

 • Εργαστήριο: «Η στριμμένη βασιλοπούλα…», Εμψυχωτές - Μέλη του Συλλόγου Παιδαγωγών Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού (Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης)
  Αίθουσα: Αίθουσα Ισογείου
  Ώρα: 16:00-17:30
  Αριθμός συμμετεχόντων: 15 γονείς ή κηδεμόνες + 15 παιδιά (4-10 ετών)

 

Το συγκεκριμένο Θεατρικό Παιχνίδι αφορά στο πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων, δηλαδή την έννοια της ανιδιοτελούς προσφοράς και της αγάπης.
Πρωταγωνίστρια σε αυτό το Θεατρικό Παιχνίδι είναι μια βασιλοπούλα, όχι γλυκιά και χαριτωμένη, όπως έχουμε συνηθίσει στις περισσότερες ιστορίες, αλλά μια βασιλοπούλα στριμμένη, με δυνατή, τσιριχτή φωνή… Αυτή η βασιλοπούλα είχε πολλούς υπηρέτες και διαρκώς κάτι τους ζητούσε ή πιο σωστά τους διέταζε. Όσο απίθανο κι αν ήταν αυτό που ζητούσε, έπρεπε να πραγματοποιηθεί και, μάλιστα, πολύ γρήγορα! Τι θα γίνει όμως όταν οι διαταγές της φτάσουν μέχρι τον Αγ. Βασίλη;
Ελάτε να το ανακαλύψουμε και να το βιώσουμε μέσα από ένα αλλιώτικο παιχνίδι… Το Θεατρικό Παιχνίδι…

 

 • Ανοιχτό εργαστήριο: «Χριστουγεννιάτικες ευχές»
  Αίθουσα: Αίθουσα Ισογείου
  Ώρα: 17:30-18:30

 

 • Παρουσίαση Χριστουγεννιάτικου Εργαστηρίου Θεάτρου - Μουσικής - Χορού, Δημιουργική Ομάδα της ΠΕΤΡΟ-ΨΑΛΙΔΟ-ΧΑΡΤΟΧΩΡΑΣ
  Αίθουσα: Πειραματικό Θέατρο
  Ώρα: 18:30-19:30

 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης