Ομάδα αλληλεγγύης και προσφοράς "Give"

Η ανάγκη βοήθειας ολοένα και βρίσκει την ανταπόκρισή της. Ομάδες σε όλη την Ελλάδα οργανώνουν ανταλλαγές, αναμορφώσεις κτιρίων, δρόμων, κήπων, συγκέντρωση ρούχων, φαρμάκων, τροφίμων. Είμαστε όλοι εδώ! Η κοινωνία ενώνεται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας για να ανταποκριθεί στις τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες.

Μία καινούρια ομάδα εμφανίστηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, λέγεται “Give”, οργανώθηκε μέσω facebook και αποσκοπεί στο να βοηθήσει όλες τις κοινωνικές ομάδες που το χρειάζονται.

Δύο κορίτσια από το Ηράκλειο έφτιαξαν αυτή την οργάνωση για συγκέντρωση τροφίμων, ρούχων και ειδών πρώτης ανάγκης και αριθμούν πλέον γύρω στα 12.300 μέλη και αντίστοιχα πολλούς εθελοντές. Ο στόχος δεν είναι μόνο να βοηθήσουν εκείνες τις ομάδες που είχαν πρόβλημα και επιδεινώθηκε, αλλά και άτομα που ξαφνικά έμειναν χωρίς εισοδήματα, χωρίς δουλειά, παρ’ ότι μπορεί να έχουν ένα σπίτι να μείνουν.

Είναι σημαντικό το πρόβλημα μιάς νέας τάξης ανθρώπων που μέχρι χτες είχαν όλες τις ανέσεις και ξαφνικά βρέθηκαν να μην έχουν τους απαραίτητους πόρους για να ζήσουν. Συχνά αυτοί οι “νεόπτωχοι” δεν ξέρουν που να απευθυνθούν για να βρουν μία προσωρινή λύση για την επιβίωση τους. Η ομάδα αυτή επιδιώκει να συμβάλλει και σε αυτή τη νέα τάξη, πέρα από τις συνοικίες του Ηρακλείου, στις οποίες υπήρχε πρόβλημα και πριν από την κρίση.

Στο παρακάτω video (Give) του politestv.gr οι δύο κοπέλες που το ξεκίνησαν αυτό εξηγούν τί κάνει αυτή η ομάδα και πως μπορεί ο καθένας μας να συμβάλλει. Επίσης, περνούν το ελπιδοφόρο μήνυμα της αλληλεγγύης που έχουν συναντήσει ήδη μέχρι σήμερα.

Θα τους βρείτε στο: http://www.facebook.com/groups/191965727492595/
 

 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης