12η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

12η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, «Πρόληψη: Επιστήμη και Τέχνη της Ζωής», Ηράκλειο Κρήτης, 6 - 9 Νοεμβρίου 2019

Διοργάνωση:
Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης
ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης

Χαιρετισμός Συντονιστικής Επιτροπής

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης αδιαμφισβήτητα πλέον αποτελεί μία συλλογική κατάκτηση των ανθρώπων της πρόληψης, ένα μεταπλαίσιο, στο οποίο με αίσθημα ασφάλειας, αλληλεγγύης και συνευθύνης μπορούμε να συνομιλούμε για τη δουλειά μας στην πρόληψη, να δημιουργούμε συνθήκες ανανέωσης, έμπνευσης, νέων οραμάτων αλλά και παραγωγής επιστημονικού λόγου και γνώσης.

Στην 11η Πανελλήνια Συνάντηση δημιουργήσαμε το απαραίτητο συγκινησιακό κλίμα και ασφάλεια, το οποίο ενισχύθηκε στη συνέχεια από τις ολομέλειες του Δικτύου, για να είμαστε σε θέση στην παρούσα φάση να αμφισβητήσουμε και να φωτίσουμε νέους δρόμους και τρόπους στη δουλειά μας, στην πρόληψη.

Η ολομέλεια του Δικτύου μας καλεί στην 12η Πανελλήνια Συνάντηση να αποτυπώσουμε και να αξιολογήσουμε τη διαχρονική πορεία της πρόληψης, να αναδείξουμε την Πρόληψη ως ένα διακριτό Επιστημονικό πεδίο αλλά και ως Τέχνη, που υπηρετεί τον Άνθρωπο και προάγει το ευ ζην. Μας καλεί ακόμη να δούμε τον εαυτό μας ως μέρος αυτής της τριαντάχρονης διεργασίας, να κατανοήσουμε τις αλλαγές που έχουμε κάνει ή καλούμαστε επιπλέον να κάνουμε, ώστε να εδραιώσουμε την πρόληψη ως στάση ζωής και ως κοινωνική κουλτούρα.

Σας προσκαλούμε λοιπόν στο Ηράκλειο μετά από μία 20ετή περίπου διαδρομή, από την Πανελλήνια Συνάντηση του 2000 μέχρι σήμερα, για να διηγηθούμε τις προσωπικές και συλλογικές ιστορίες της πρόληψης, τις ιστορίες μας, να συνδέσουμε το παλιό με το νέο, να συνδιαμορφώσουμε το επόμενο εξελικτικό επίπεδο της πρόληψης, επιλέγοντας όσα έχουμε ακόμη ανάγκη από τα παλαιά μας εργαλεία και όσα νέα χρειάζεται να δημιουργήσουμε.

Αυτήν τη φάση της αναζήτησης εκτιμούμε ότι το ΚΕΣΑΝ συμβολικά και ουσιαστικά μπορεί να τη φιλοξενήσει και να τη φροντίσει με τον καλύτερο τρόπο, καθώς αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης, που μέσα από την φιλοσοφία του και τους ανθρώπους του έχει συμβάλλει με πολλούς τρόπους όλα αυτά τα χρόνια στη διατήρηση των σταθερών αξιών του Δικτύου και της πρόληψης αλλά και στην ανανέωσή τους συνάμα.

Σας περιμένουμε με μεγάλη προσμονή και χαρά!

Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Η Συντονιστική Επιτροπή του Δικτύου
Η Επιστημονική Επιτροπή της 12ης Πανελλήνιας Συνάντησης

Χαιρετισμός διοργανωτή φορέα

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

…το ταξίδι συνεχίζεται! Παίρνουμε τη σκυτάλη με χαρά από τις Κυκλάδες για την Κρήτη!

Με την αλλαγή του αιώνα, τον Οκτώβρη του 2000, φιλοξενήσαμε στο Ηράκλειο την 4η Πανελλαδική Συνάντηση Φορέων Πρόληψης, χαιρετίζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας του ΚΕΣΑΝ. «Πρόσω ολοταχώς στη Ζωή!» ήταν το πρόταγμα - σύνθημα που δώσαμε στη Συνάντηση τότε και ομολογουμένως εμπεριείχε λίγη από την ορμή 10χρονου εφήβου.
Σήμερα το ΚΕΣΑΝ είναι σχεδόν 30 ετών, όσο περίπου και η Πρόληψη. Αλλά και το Δίκτυό μας κοντεύει επίσης τα τριάντα.
Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα: Η πρόληψη -όπως την έχουμε βιώσει στα περισσότερα Κέντρα και στις Πανελλήνιες Συναντήσεις- από συνεχής αναζήτηση της γνώσης, των μεθόδων, των εργαλείων και της ταυτότητάς της, κυρίως μέσα από την εμπειρία, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τη συνεργασία, έχει φτάσει σήμερα να λειτουργεί -χωρίς να αποχωρίζεται τα παραπάνω- και ως Επιστήμη, που βασίζεται αλλά και παράγει θεωρητικό λόγο, που αξιολογείται και αντέχει στην αμφισβήτηση… Σήμερα μπορούμε να μιλάμε για την «Πρόληψη ως Επιστήμη και Τέχνη της Ζωής», που είναι και το θέμα της 12ης Πανελλήνιας Συνάντησης.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης έχει συμβάλλει τα μέγιστα σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Έχει συμβάλλει τόσο στην ανάδυση και στη διαμόρφωση επιστημονικής και έγκυρης γνώσης όσο και στην ανάδειξη και τη δημιουργία πολυδιάστατων κοινωνικών παρεμβάσεων, που αξιοποιούν την εμπειρία, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, με σεβασμό και εκτίμηση στην υποκειμενικότητα.

Χαιρόμαστε πολύ που θα έχουμε την ευκαιρία να σας φιλοξενήσουμε και να φροντίσουμε το πλαίσιο για μια ακόμα δημιουργική και γόνιμη συνεργασία στην αναζήτηση των διαδρομών για το ευ ζην.

Σας περιμένουμε…

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Επιστημονική Ομάδα του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης

Η Οργανωτική Επιτροπή της 12ης Πανελλήνιας Συνάντησης

Πληροφορίες

Σε πρώτο πλάνο δεσπόζει το κάστρο του Ηρακλείου ως σύμβολο της πόλης, τονίζοντας τον τόπο όπου θα γίνει αυτή τη χρονιά η Πανελλήνια Συνάντηση. Παράλληλα, το κάστρο συμβολίζει μεταφορικά καθετί που προστατεύει ή υπερασπίζεται κάτι άλλο. Καθετί που έχει ισχυρές βάσεις, που δε μπορούν να κλονιστούν εύκολα. Καθετί που προβάλλει σθεναρή αντίσταση. Συνεκδοχικά, το κάστρο λειτουργεί ως εγγυητής και υπερασπιστής αξιών, αρχών, ιδεών. Ο ήλιος που ανατέλλει συμβολίζει τη ζωή, το φως και την αισιοδοξία για το νέο. Ταυτόχρονα, συμβολίζει τόσο το στόχο και τη δύναμη του ατόμου, όσο και την ίδια την Πανελλήνια Συνάντηση [κύκλος: εργασία σε ομάδες, ακτίνες: ενεργός συμμετοχή στις διεργασίες της Συνάντησης]. Τέλος, συμβολίζει το αποτύπωμα, το στίγμα που θα αφήσουν πίσω τους οι εργασίες της 12ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης.

Βίντεο - αφιέρωμα στη 12η Πανελλήνια Συνάντηση 

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=9yYiF9Fetb4]

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία παρακαλούμε πολύ να απευθύνεστε:

στη Γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής της 12ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης - ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου Κρήτης
Ταχυδρομική διεύθυνση: Μίνωος 67 & Μιχ. Αρχαγγέλου, Τ.Κ. 71304, Ηράκλειο, Κρήτη
Τηλέφωνο: 2810.313.222
Fax: 2810.253.190
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: kesan@her.forthnet.gr
Ιστοσελίδα: www.kesan.gr

ή στη Γραμματεία του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης - ΚΔΑ | Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Κίνησης «Πρόταση»
Ταχυδρομική διεύθυνση: Σαρανταπόρου 20, Τ.Κ. 26223, Πάτρα
Τηλέφωνο/ Fax: 2610.451.790
Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: protasi@pat.forthnet.gr
Ιστοσελίδα: www.protasi.org.gr

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης