Video Gallery

1-2 Ιουνίου 2018: Διαδραστικό διήμερο διασκέδασης και ψυχαγωγίας για Μικρούς και Μεγάλους, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Σκοπός της δράσης ήταν να πραγματοποιηθεί μία αλλιώτικη, διαφορετική συνάντηση Μικρών και Μεγάλων, όπου πραγματοποιήθηκαν παράλληλα διαδραστικά εργαστήρια παιχνιδιού, τέχνης και δημιουργίας.

Μικροί και Μεγάλοι ζωγράφισαν, χόρεψαν, αυτοσχεδίασαν, έπαιξαν, ετοίμασαν πρωινό και φυσικά διασκέδασαν!

Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας.

Το διαδραστικό διήμερο του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης εντάσσεται στις δράσεις «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO.

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, που υλοποιεί το πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση "ESTIA", διοργάνωσαν ομάδα Αφγανών προσφύγων μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, "Το Παιχνίδι μας ενώνει!", με σκοπό την ενίσχυση της ένταξης των μαθητών στο σχολείο και γενικά στο καινούργιο κοινωνικό περιβάλλον όπου διαβιούν.

Στις συναντήσεις της ομάδας οι μαθητές κατασκεύασαν ένα παραδοσιακό παιχνίδι της επιλογής τους από το Αφγανιστάν, το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν με τους συμμαθητές τους τόσο στο σχολείο όπου φοιτούν όσο και σε διάφορες δράσεις που θα διοργανώσει το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης στην κοινότητα.

Μέσα από την ομάδα, την κατασκευή και προβολή του παιχνιδιού, οι μαθητές θα καλλιεργήσουν δεξιότητες, θα απασχοληθούν δημιουργικά, θα συνεργαστούν, θα αναπτύξουν σχέσεις, θα παίξουν και θα διασκεδάσουν. Επιπλέον, θα καλλιεργήσουν αξίες, θα θυμηθούν στοιχεία του πολιτισμού τους, θα αποκτήσουν νέες γνώσεις γύρω από αυτόν και θα μεταδώσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της κουλτούρας τους στην πόλη του Ηρακλείου.

11η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, «ΣυμΠλέοντας, Ξαναχτίζουμε Κοινότητες», Ερμούπολη, Σύρος, 18 – 21 Οκτωβρίου 2017
«Εργασία με ομάδες μέσα στη σχολική τάξη: Η αποτίμηση ενός προγράμματος επιμόρφωσης εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Ν. Ηρακλείου» 

Σ. Περακάκη, Ει. Στρατάκη, ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης, Ελλάδα

Προφορική ανακοίνωση στην ενότητα: «Χτίζοντας σχέση στη σχολική κοινότητα»

Περίληψη

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου Κρήτης συνεργάζεται στενά με την εκπαιδευτική κοινότητα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κυρίως στον τομέα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Η παρουσίασή μας αναφέρεται στο πρόγραμμα επιμόρφωσης 1392 εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με θέμα: «Δυναμική της Ομάδας: Βασικές αρχές και ζητήματα της εργασίας με ομάδες μέσα στην τάξη», που υλοποιήθηκε τη χρονική περίοδο 2012-2015, σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους 8 Περιφερειών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου.

Στο πρώτο μέρος παρουσιάζεται η φιλοσοφία και το περιεχόμενο του επιμορφωτικού προγράμματος, με έμφαση στη σημασία της βιωματικής εκπαίδευσης ως απάντηση σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην ψυχοκοινωνική υγεία των μαθητών (π.χ. καλλιέργεια προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων, λειτουργική επικοινωνία, ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης κ.λπ.).

Στο δεύτερο μέρος εστιάζουμε στις απόψεις των ίδιων των εκπαιδευτικών, όπως προκύπτουν από τα φύλλα αξιολόγησης του προγράμματος (π.χ. εκπαιδευτικές ανάγκες, ζητήματα συνεργασίας - επικοινωνίας στη σχολική κοινότητα, προτάσεις - προοπτικές κ.λπ.).

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου Κρήτης, είναι Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία και λειτουργεί, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ.), με σκοπό την πρόληψη των εξαρτήσεων και την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας στην τοπική κοινότητα.

Αυτό επιτυγχάνεται με την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των νέων, των γονέων, των εκπαιδευτικών και των πολιτών γενικά.

Απώτερος στόχος είναι η ενεργοποίηση όλων για μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με Σχολικούς Συμβούλους, Υπεύθυνους Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων και Συλλόγους Διδασκόντων διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με Σχολικούς Συμβούλους και Υπεύθυνους Γραφείων Σχολικών Δραστηριοτήτων διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια σε διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 
 

 

Στο πλαίσιο του Μνημονίου Ανανέωσης της Συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (κλικ εδώ), για την ενίσχυση του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα των ενόπλων δυνάμεων, το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης σε συνεργασία με στρατιωτικές μονάδες του Νομού υλοποιεί προγράμματα ενημέρωσης, επιμόρφωσης και εξειδικευμένης εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες του στρατού (διοικητές και υγειονομικό προσωπικό μονάδων) σε θέματα πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών.

Θεματολογία: 
1. Εθνική στρατηγική για τα ναρκωτικά. 2. Ο.ΚΑ.ΝΑ.: Το νομικό πλαίσιο λειτουργίας του. 3. Τα προγράμματα πρόληψης και θεραπείας στην Ελλάδα. 4. Αρχές και φιλοσοφία της πρωτογενούς πρόληψης για τις εξαρτήσεις. 5. Αιτιολογία της εξάρτησης - Το ψυχοκοινωνικό προφίλ του ατόμου με υψηλό κίνδυνο για ουσιοεξάρτηση. 6. Αρχές επικοινωνίας και προσέγγισης του τοξικοεξαρτημένου ατόμου και της οικογένειάς του. 7. Ο ρόλος του επαγγελματία υγείας στην κινητοποίηση και παραπομπή των τοξικοεξαρτημένων.
 

Playlist: Εξαρτήσεις

Χρήσιμα βίντεο για την πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε ενημερωτικές συναντήσεις.

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube, κλικ εδώ, και δείτε όλα τα προτεινόμενα βίντεο. 
 

Playlist: Διαδίκτυο

Χρήσιμα βίντεο για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε ενημερωτικές συναντήσεις. 

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube, κλικ εδώ, και δείτε όλα τα προτεινόμενα βίντεο. 

Χρήσιμα κανάλια:
SaferinternetGreece
SaferInternet4Kids Gr
SafeLineGr

Playlist: Αλκοόλ

Χρήσιμα βίντεο για την πρόληψη της χρήσης αλκοόλ, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε ενημερωτικές συναντήσεις. 

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube, κλικ εδώ, και δείτε όλα τα προτεινόμενα βίντεο. 

Playlist: Κάπνισμα

Χρήσιμα βίντεο για την πρόληψη του καπνίσματος, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν σε ενημερωτικές συναντήσεις.

Επισκεφτείτε το κανάλι μας στο youtube, κλικ εδώ, και δείτε όλα τα προτεινόμενα βίντεο. 

Ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη «Η Ομάδα» και το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου σας προσκαλούν στη διημερίδα: «Έρως - Αντέρως: Η Τέχνη της συν -Ύπαρξης», 2017, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16, την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου. 

Ελάτε να εμπνευστούμε, να αυτοσχεδιάσουμε, να δώσουμε χρώμα, εικόνα και φωνή στις αναπαραστάσεις του Έρωτα και του Αντέρωτα σήμερα. 

Είσοδος ελεύθερη!

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης