Έρευνα

Οι ερευνητικές δραστηριότητες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και άλλους αρμόδιους Φορείς (π.χ. Π.Ο.Υ., Ο.ΚΑ.ΝΑ., Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. κ.λπ.).

«Πανελλήνια έρευνα στο σχολικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλες εξαρτητικές συμπεριφορές - Έρευνα ESPAD 2019» 

Η έρευνα για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στους μαθητές διεξήχθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής έρευνας ESPAD, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 40 χώρες.

Η Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών - "Αιγινήτειο" Νοσοκομείο έχει αναλάβει τη διεξαγωγή ερευνητικού προγράμματος, με αντικείμενο την "Ενασχόληση με τα τυχερά παιγνίδια και την εξάρτηση από αυτά στον ενήλικο και εφηβικό πληθυσμό της χώρας"

Η έρευνα για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών στους μαθητές διεξήχθει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής έρευνας ESPAD, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 40 χώρες.

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης συμμετείχε στην έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ερευνητικού Προγράμματος Health Behaviour in School aged Children (Π.Ο.Υ. / HBSC 2010), που υλοποίησε το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.)

Η έρευνα είχε ως στόχο τη διερεύνηση της διαδικασίας συμμετοχής του πολίτη στο σχεδιασμό Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, με βάση την εμπειρία του Βρετανικού Συστήματος Υγείας. 
 

Πανελλήνια έρευνα: «Προοπτικές στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών, όπως διαγράφονται από τα Στελέχη των Κέντρων Πρόληψης στην Ελλάδα.», Στρατάκη, Ε., Περακάκη, Σ. και Λεβαντή, Λ. 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης