13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), συμμετέχει ενεργά στις εργασίες της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, «Η Πρόληψη Απο-Τιμά και Αξιο-Ποιεί, όσα φέρνει η Ζωή», που θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από 28 Σεπτεμβρίου έως 01 Οκτωβρίου 2022.

Ειδικότερα, Στέλεχος του Κέντρου μας συμμετέχει εδώ και επτά χρόνια στη οκταμελή Συντονιστική Επιτροπή του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, όπως επίσης και στην Επιστημονική Επιτροπή της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης.

Παράλληλα, έχουμε την τιμή συντονισμού της μιας εκ των πέντε Ομάδας Συνομιλίας, που έχει ως στόχο να δοθεί:
α) ο χώρος και ο χρόνος για την επεξεργασία του μεγάλου όγκου πληροφορίας, που οι συνάδελφοι θα έχουν ακούσει τόσο από τις Κεντρικές Ομιλίες, τις Προφορικές και Αναρτημένες Ανακοινώσεις όσο και από τις Βιωματικές Διεργασίες/Ολομέλειες, τα Βιωματικά Εργαστήρια και Συστημικά Café της 13ης Πανελλήνιας Συνάντησης,
β) το πλαίσιο για την ανταλλαγή εμπειριών, σκέψεων και ιδεών, ως ένας χώρος αναστοχασμού και γ) ο χώρος για τη φροντίδα και σύνδεση των συναδέλφων.

Τέλος, συμμετέχουμε στην 5η Θεματική Ενότητα: «Η Τέχνη ως μέσο σύνδεσης με/για την κοινότητα», με την Προφορική Ανακοίνωση: «Ο ρόλος της συμμετοχικής τέχνης στην ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας». Μιας παρέμβασης που είχε ως βασικό στόχο τη δημιουργία ενός «χώρου συνάντησης» όπου εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές θα μπορούσαν να βρουν υποστήριξη, έμπνευση, δύναμη και να καλλιεργήσουν το αίσθημα του ανήκειν, με την ανάπτυξη της εμπιστοσύνης, της αλληλοϋποστήριξης και της αλληλεπίδρασης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη 13η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης εδώ

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης