«Αλλαγές, άγχος, αγωνίες…»

Διαδικτυακό εργαστήριο για ενήλικες

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE: Ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα, που υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, διοργανώνει διαδικτυακό εργαστήριο, με θέμα: «Αλλαγές, άγχος, αγωνίες...», για ενήλικες.

«Φαίνεται να επεξεργαστήκαμε καλά, σαν κοινωνία, το αρχικό σοκ του εγκλεισμού και την αβεβαιότητα του «μέσα». Η παραμονή στο σπίτι αποτέλεσε ασφαλές πεδίο για τους περισσότερους. Για άλλους μίνι διακοπές, ελεύθερος χρόνος - ναι με έγνοιες - εξάλλου κι «έξω» έγνοιες είχαμε και ευκαιρία για ανασυγκρότηση.
Για άλλους «θάλαμος αερίων». Εντάσεις, θυμός, θλίψη μα και πιο βαθιά συναισθήματα, όπως ο φόβος απέναντι στο απρόβλεπτο ξυπνάνε.
Τώρα, ένα βήμα πριν την «επιστροφή στην κανονικότητα» αναρωτιόμαστε και αγωνιούμε. Τι θα παραμείνει ίδιο, τι θα είναι πολύ διαφορετικό; Πώς να νιώσουμε ξανά ασφάλεια απέναντι σε όσα δεν ξέρουμε και δεν ελέγχουμε;»

Σκοπός του εργαστηρίου:
Η διαχείριση δύσκολων συναισθημάτων, που συνοδεύουν αλλαγές που δεν είναι επιλογή μας. Το εργαστήρι, τόσο μέσα από τις διαδικτυακές συναντήσεις, όσο και με το εξατομικευμένο υλικό, σκοπό έχει να ενισχύσει διαδικασίες αυτοπαρατήρησης και αυτοβοήθειας  των συμμετεχόντων. Έτσι ώστε, όσα συναισθήματα  αναπόφευκτα βιώνουμε σε αυτή τη μεταβατική περίοδο  να γίνουν σύμμαχοι-οδηγοί μας.

Στόχοι του εργαστηρίου:
1) Να μοιραστούμε σε ασφαλές πλαίσιο σκέψεις, συναισθήματα, αγωνίες για τη μεταβατική περίοδο που διανύουμε.
2) Να λάβουμε υλικό αυτοβοήθειας, ώστε να αναγνωρίζουμε το άγχος και να το κρατάμε σε όσο το δυνατόν χαμηλά επίπεδα.
3) Να εντοπίσουμε τα "θετικά" της διαδικασίας αλλαγής και τα "κρατήματά" μας. 

Ημερομηνίες - ώρες συναντήσεων:
1η Συνάντηση: Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, ώρα: 17:30-19:30
2η Συνάντηση: Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, ώρα: 17:30-19:30

Το εργαστήριο:
1) Έχει περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων.
2) Πραγματοποιείται μέσω του δωρεάν προγράμματος ομαδικών συνομιλιών/συσκέψεων: Zoom, το οποίο χρειάζεται να έχουν εγκατεστημένο οι συμμετέχοντες στον υπολογιστή ή το κινητό τους.

Διαδικασία συμμετοχής:
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής έως την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020.
Μετά την πραγματοποίηση της εγγραφής τους θα λάβουν περισσότερες πληροφορίες στο προσωπικό τους e-mail από τη συντονίστρια, κ. Άννα Χρυσουλάκη, Ψυχολόγο ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης Ηρακλείου. 

Φόρμα συμμετοχής: https://forms.gle/Eh3avx7Rpvx14v8J7

Οδηγίες διαδικτυακών συναντήσεων [εδώ]

Περισσότερες πληροφορίες:
ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου
Τηλέφωνο: 2810.313.222 (καθημερινά 11:00-16:00)
E-mail: kesanher@gmail.com

Σημείωση: Λόγω αυξημένου αριθμού αιτήσεων συμμετοχής θα υλοποιηθούν και άλλα διαδικτυακά εργαστήρια. Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιηθούν με ηλεκρονικό μήνυμα. 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης