Διαδικτυακή Εκπαιδευτική Ημερίδα για την Πρόληψη του Καπνίσματος στο Σχολείο

Η 7η ΥΠΕ Ηρακλείου σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου και με τη συμβολή του Τμήματος Εφαρμογών Πρόληψης ΟΚΑΝΑ και του Κέντρου Πρόληψης Θεσσαλονίκης «ΠΥΞΙΔΑ» διοργανώνουν διαδικτυακή εκπαιδευτική ημερίδα στο πλαίσιο της ανάπτυξης και υλοποίησης της δράσης «Πρόληψη και Διαχείριση της Χρήσης Καπνού στα Σχολεία».

Σκοπός της ημερίδας είναι η εκπαίδευση των Επαγγελματιών Υγείας και Δημόσιας Υγείας της 7ης ΥΠΕ που επιθυμούν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη δράση Αγωγής Υγείας στη σχολική κοινότητα και η παρουσίαση του προτεινόμενου εκπαιδευτικού εργαλείου «Κάπνισμα: Όχι Εμείς!».

Η εκπαιδευτική ημερίδα θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, ώρα: 09:00-12:00, μέσω του προγράμματος ομαδικών συνομιλιών/συσκέψεων: Zoom. 

 

Πρόγραμμα

 

09:00 Χαιρετισμός από τη Διοικήτρια της7ης ΥΠΕ, κα Λένα Μπορμπουδάκη

09:15 Εισήγηση: «ΟΚΑΝΑ και Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας», Νίκη Γεωργαλά, Προϊσταμένη Τμήματος Εφαρμογών Πρόληψης ΟΚΑΝΑ

09:30 Εισήγηση: «Κάπνισμα: Όχι εμείς! Ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα πρόληψης για μαθητές δημοτικού», Μαρία Κυριακίδου, MSc Ψυχολόγος, Επιστημονικά Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης Θεσσαλονίκης «ΠΥΞΙΔΑ»

10:00 Εργαστήριο: «Κάπνισμα και επιρροή των συνομηλίκων. “Εγώ μπορώ να πω όχι;”», Ειρήνη Στρατάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης Ηρακλείου, Σοφία Περακάκη, Στέλεχος Πρόληψης ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης Ηρακλείου

11:30 Συζήτηση

12:00 Κλείσιμο

 

- - - 

 

Οδηγίες διαδικτυακών συναντήσεων [εδώ]

 

Activities: 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης