Δίκτυο Ανταλλαγής Ιδεών & Πρακτικών στην Εκπαιδευτική Κοινότητα

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς έχουν δημιουργήσει το Δίκτυο Ανταλλαγής Ιδεών & Πρακτικών στην Εκπαιδευτική Κοινότητα, που στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των εκπαιδευτικών και αποτελεί έναν τόπο συνάντησης, αλληλοϋποστήριξης, διάδρασης, ανατροφοδότησης και ψυχαγωγίας.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας εκπαιδευτικοί, που έχουν εφαρμόσει προγράμματα στα σχολεία τους, τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για συναδέλφους τους, καλούνται να εκπαιδεύσουν άλλους συναδέλφους τους, με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών.

Η φιλοσοφία του Δικτύου βασίζεται στην αξιοποίηση της ομάδας ομοτίμων και στοχεύει στη γνωριμία, το μοίρασμα και την ανταλλαγή εμπειριών και δοκιμασμένων δράσεων - πρακτικών στη σχολική τάξη - κοινότητα. Η αξιοποίηση εξάλλου των αποθεμάτων, των δυνάμεων και των ικανοτήτων μεταξύ συναδέλφων αποτελεί μια εναλλακτική, αναδυόμενη διαδικασία, η οποία φιλοδοξεί να τους οδηγήσει στην επίγνωση, την κατανόηση και τη διαχείριση δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ως εκπαιδευτικοί και κατ’ επέκταση στην ενδυνάμωση του ρόλου τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://diktyokalwnpraktikwn.weebly.com.

Εκπαιδευτικές συναντήσεις Δικτύου: 

 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης