Δικτύωση ΚΕΣΑΝ με Κοινότητα (Ιανουάριος 2016 - Δεκέμβριος 2016)

Σύμφωνα με τον κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. προγραμματισμό του ΚΕ.Σ.Α.Ν. ως Αστική Εταιρεία, οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2016 έως Δεκέμβριος 2016 και είχαν πλαίσιο τη Δικτύωση με Κοινότητα - Φορείς, αφορούν:

 • Συμμετοχή στη Διημερίδα: "Σχολικός Εκφοβισμός: Επιστημονικές Προσεγγίσεις και Βιωματικές Εφαρμογές", που διοργάνωσε το Δίκτυο Δράσεων Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού (Παρατηρητήριο) της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης και η Περιφέρεια Κρήτης. Ένα (1) Βιωματικό Εργαστήριο: "Η «αρχιτεκτονική» του φόβου στη σχολική κοινότητα".
 • Μια (01) Ομιλία με θέμα: "Η διαφορετικότητα ως κίνδυνος, αλλά και ως ευκαιρία για τη λειτουργική συνύπαρξη στις σύγχρονες κοινότητες", στο πλαίσιο της λειτουργίας του "Καφενείου Έκφρασης", της Ομάδας Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου.
 • Συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο: "Τοπική Αυτοδιοίκηση, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση. Η παιδεία και ο πολιτισμός ως πυλώνες περιφερειακής ανάπτυξης", που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης "Κλεισθένης". Δυο (02) Προφορικές Ανακοινώσεις: "Η δια βίου μάθηση ως μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" (παρουσίαση ppt) και "Μετασχηματίζουσα μάθηση και εκπαίδευση γονέων: Η συμβολή των μελών της ομάδας στην αλλαγή/ στο μετασχηματισμό πεποιθήσεων, απόψεων και στάσεων των γονέων στη σχέση με τα παιδιά τους" (παρουσίαση ppt)
 • Συμμετοχή στην 3η προσυνεδριακή δράση στην εκπαιδευτική κοινότητα σε επίπεδο Διευθύνσεων Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, με την οργανωτική συμβολή και Σχολικών Συμβούλων, του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου: "Κοινωνία και Σχολείο: Μια σχέση υπό διαπραγμάτευση", που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.
 • Συμμετοχή στο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο: "Κοινωνία και Σχολείο: Μια σχέση υπό διαπραγμάτευση", που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χερσονήσου. Δυο (02) Προφορικές Ανακοινώσεις: "Η ανάγκη δημιουργίας νέων κοινοτήτων στο χώρο της εκπαίδευσης" (παρουσίαση ppt) και "Ομάδες ομοτίμων: Μια εναλλακτική πρόταση στην εκπαιδευτική κοινότητα" (παρουσίαση ppt)
 • Συμμετοχή στο 3ήμερο Φεστιβάλ Matala Beach Festival, με τα "Παιχνίδια του Κόσμου". Ανάδειξη του παιχνιδιού ως μέσου κοινωνικής - πολιτιστικής εκπαίδευσης και ανάπτυξης, που συμβάλλει στην προώθηση αξιών όπως η αλληλεγγύη, η συνεργασία, ο σεβασμός και η αποδοχή της διαφορετικότητας και το πέρασμα από την ατομική στη συλλογική δράση.

 • Συμμετοχή στη δράση "Χάρισε μια κιθάρα σ’ έναν κρατούμενο", μια πρωτοβουλία του ραδιοφωνικού σταθμού "Δίκτυο Fm 91,5", σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανιών και τη στήριξη του Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης. Συλλογή κιθάρων για τη δημιουργία ομάδας εκμάθησης κιθάρας εντός του κλειστού καταστήματος κράτησης "Κρήτη Ι", στα Χανιά.
 • Διοργάνωση Συνάντησης Απολογισμού Δράσεων ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης για την περίοδο Ιούνιος 2015-Ιούνιος 2016 και Δικτύωσης Κοινωνικών Δομών και Φορών Ηρακλείου (απολογισμός pdf).
 • Συμμετοχή στο 1ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Δρόμου του Δήμου Ηρακλείου "Τέχνη καθ' οδόν", με "Τα παιχνίδια του χθες και τα παιχνίδια όλου του κόσμου". Σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών Παιδείας, το 4ο ΚΕΚΟΙΦ-ΑΠΗ και το 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. 
   
 • Ένα (01) Βιωματικό Σεμινάριο, σε υπαλλήλους των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου, με θέμα: "Ευαισθητοποίηση στη δημιουργία Δικτύων", 4 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών έκαστη. Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής - Εποπτείας Κοινωνικών Δομών - Μετανάστευσης - ΚΕΣΑΝ Δήμου Ηρακλείου (15άτομα). 
 • Συμμετοχή στη Συντονιστική Επιτροπή και στις Ολομέλειες του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης Εξαρτήσεων. Κατασκευή και διαχείριση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης Εξαρτήσεων: Blog: https://diktyoorg.wordpress.com, Facebook, YouTube, Google+.  

 • Συμμετοχή σε Συνέδρια, Ημερίδες, Σεμινάρια (εκπαίδευση - επιμόρφωση στελεχών).
 • Ατομικά ραντεβού με σχολικούς συμβούλους, υπεύθυνους γραφείων σχολικών δραστηριοτήτων, διευθυντές, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, νέους και παρεμβάσεις σε θέματα όπως χρήση ουσιών, επιθετική συμπεριφορά, προβλήματα /δυσκολίες στην οικογένεια, στο σχολείο κ.λπ.

Απολογισμός Δράσεων (Ιανουάριος 2016 - Δεκέμβριος 2016)
 

Activities: 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης