Δράσεις Συλλόγου Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα" (2005)

Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

  • 25/06/2005: Προβολή της ταινίας: "Τα παιδιά της χορωδίας", κινηματογράφος "Παλλάς"Η ταινία είναι μια διαχρονική ιστορία για την παιδική ηλικία. Δείχνει πώς ένας μόνος άνθρωπος μπορεί να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος και σε κάνει να θελήσεις και συ να αλλάξεις τα πράγματα. Χωρίς “σιρόπια” με όλα τα σημάδια του έντονου συναισθήματος και της δύναμης των αναμνήσεων, η ταινία έχει τη γοητεία που έχει το γράψιμο σε ένα μαυροπίνακα, τη γοητεία των παιδικών χρόνων που όλοι μας έχουμε ζήσει. Εφήμερες χαρές και απαρηγόρητα δάκρυα-τα πάντα μπορεί να περνάνε, όμως τίποτα δε σβήνεται. Και αν μια μουσική νότα, ένα τραγούδι, μια μελωδία τυχαίνει να συνδέεται με αυτές τις μακρινές εικόνες, η σφραγίδα τους είναι σίγουρα πιο έντονη. Ο Κλεμέντ Ματιέ (Ζεράρ Γινιό), ένας άνεργος δάσκαλος Μουσικής, βρίσκει δουλειά ως επιτηρητής σε ένα σωφρονιστικό οικοτροφείο ανηλίκων στη μεταπολεμική Γαλλία. Μένει έκπληκτος από τη σκληρή πραγματικότητα της σχολικής ρουτίνας και κυρίως, από τις ακραίες και αναποτελεσματικές μεθόδους που εφάρμοζε ο διευθυντής Ροσίν (Φρανσουά Μπερλάν). Ο Ματιέ αποφασίζει να αρχίσει έναν αγώνα για να προσφέρει μια πνοή αλλαγής στο αυστηρό ίδρυμα, διδάσκοντας στους μαθητές του τη μαγεία και τη δύναμη της μουσικής, αλλάζοντας έτσι τις ζωές τους για πάντα... Η ταινία προτείνει να προβληματιστούμε σχετικά με το τι είναι πραγματική επιτυχία στη ζωή και μας κάνει να αντιληφθούμε πως, σημασία στη ζωή έχει η οπτική που διαλέγουμε να δούμε την πραγματικότητα και το σημείο που επιλέγουμε να σταθούμε: “... στη συννεφιά ή στη λιακάδα...” Σκηνοθεσία και σενάριο Κριστόφ Μπαρατιέ, παραγωγή Ζακ Περίν Αρθρουρ, Κον Νικολά Μοβερνέ. Βραβείο κοινού στο φεστιβάλ γαλλικού κινηματογράφου.
  • 27/06/2005: Χορευτική σουίτα από τη σχολή μπαλέτου της Βάσως Νιακάκη στο Κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης".
  • 16/12/2005: Θεατρική παράσταση "Ο κήπος με τις 11 γάτες". Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Τμήμα Αγωγής Υγείας Ηρακλείου. Μια παράσταση η οποία βασίζεται στο παραμύθι του Ιταλού ψυχολόγου Λουτσιάνο Μοράτι και έχει την έγκριση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Μέσα από μια διασκεδαστική περιπέτεια, το θεατροποιημένο παραμύθι, απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας (4 έως 12 ετών), με στόχο να προσφέρει κατανόηση του προβλήματος της χρήσης ουσιών χωρίς την άμεση αναφορά σε εξαρτησιογόνες ουσίες και να δώσει ερεθίσματα για συζήτηση σχετικά με τις ψεύτικες “μαγικές λύσεις”. Η παράσταση διαδραματίζεται σ’ ένα κήπο, όπου ήρωες είναι οι γάτες μιας αυλής. Οι προσωπικότητες των ηρώων έχουν επιλεγεί για να βοηθήσουν τα παιδιά να αποκτήσουν επίγνωση του εαυτού τους και των άλλων. Παρουσιάζονται με πολύ απλά και εμφανή ψυχολογικά χαρακτηριστικά, που επιτρέπουν στα παιδιά να εξατομικεύσουν εύκολα κάθε χαρακτήρα και τελικά να ταυτιστούν μ’ ένα από αυτούς.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης