Δράσεις Συλλόγου Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα" (2007)

Σεμινάριο
  • Ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα", με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (05/12), διοργάνωσε σεμινάριο για τα μέλη του, με θέμα: "Ο εθελοντισμός στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών". Στόχος του ήταν η ενδυνάμωση της κοινωνικής ευαισθησίας των μελών του, ως εθελοντές, και η εκπαίδευσή τους στη διάδοση της πρωτογενούς πρόληψης. 

Ημερίδα

  • Ο Σύλλογος Εθελοντών στην πρόληψη η "Ομάδα" και το ΚΕΣΑΝ Δήμου Ηρακλείου διοργάνωσαν ημερίδα και εργαστήρια με θέμα "Σύγχρονες μορφές εξαρτήσεων". Εισηγητές ήταν οι Φοίβος Ζαφειρίδης - αναπληρωτής καθηγητής Κλινικής Ψυχολογίας ΑΠΘ και Αντώνιος Κούτης - γιατρός Κοινωνικής Ιατρικής, δρ. Πανεπιστημίου Κρήτης. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 19 Μαΐου 2007, στις εγκαταστάσεις του ΑΤΕΙ Κρήτης στο Ηράκλειο.
Πρόγραμμα Ημερίδας: 

9.30-10.00: Προσέλευση - εγγραφές.

10.00-10.30: Έναρξη - χαιρετισμοί.
10.30-12.00: Εισηγήσεις: Φοίβος Ζαφειρίδης, "Η εξάρτηση ως πολιτικό φαινόμενο", Αντώνης Κούτης, "Υγεία και κοινωνία: μήπως βρισκόμαστε σε τελείως λάθος δρόμο;"
12.00-12.30: Ερωτήσεις - συζήτηση.
12.30-13.00: Διάλειμμα.
13.00-14.30:Εργαστήρια:
1ο Εργαστήριο, Θέμα: "Εξάρτηση: Αιτιοπαθογένεια", Φοίβος Ζαφειρίδης. 
2ο Εργαστήριο, Θέμα: "Η έννοια και οι εφαρμογές της αυτοβοήθειας στην αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων", Σωτήρης Λαϊνάς.
3ο Εργαστήριο,Θέμα: "Η έννοια και οι εφαρμογές της αυτοβοήθειας στην αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών προβλημάτων", Αλέξανδρος Γεωργίου. 
Μέγιστος αριθμός ατόμων ανά εργαστήριο: 20 άτομα.
Το κόστος συμμετοχής στην ημερίδα και στα εργαστήρια ανέρχεται στα 10 ευρώ.
Οι συμμετοχές θα λάβουν έντυπο υλικό και βεβαίωση συμμετοχής.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλωσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2810-253190 και 2810-313222 (κα Τσαφή).
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, του ΑΤΕΙ Κρήτης κ αι την υποστήριξη του Συλλόγου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου "Πλάτων".
 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης