Δράσεις Συλλόγου Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα" (2009)

Ένα δίπτυχο εκδηλώσεων με θέμα «Βελτιώνω τις σχέσεις μου με την πόλη μου», διοργανώνει ο Σύλλογος Εθελοντών στην πρόληψη της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών «Η ομάδα», σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ Δήμου Ηρακλείου και την υποστήριξη του Γ’ Δημοτικού Διαμερίσματος Ηρακλείου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ατά των ναρκωτικών που είναι η 26η Ιουνίου.

Σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει γίνει αύριο Τετάρτη, 23/06/2009,) στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί περίπατος στο ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου με τον αρχαιολόγο κ. Δημήτρη Σφακιανάκη.

Η αφετηρία του περιπάτου θα είναι η πλατεία Καλλεργών (Λιοντάρια) και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία «σηκώνοντας το βλέμμα πιο ψηλά» να δουν σημεία και κτήρια ιστορικού ενδιαφέροντος που συχνά τα προσπερνάμε στην καθημερινότητά μας.

Στη συνέχεια ο περίπατος θα οδηγηθεί στο δημοτικό Κιν/φο «Βηθλεέμ» (απένατι από το Πανάνειο), όπου οι μαθητές του πρώτου και δεύτερου τμήματος της Γ’ Τάξης του 11ου Γυμνασίου (Τάλως), μαζί με τις καθηγήτριές τους κ.κ. Καραταράκη Μαρία και Γκολοβάγκα Θεοδώρα, θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «Βελτιώνω τις σχέσεις μου με την πόλη μου».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια ερευνητική μελέτη των μαθητών αλλά και μια φωτογραφική ματιά της περιοχής Τάλως, του πριν και του σήμερα. Την παρουσίαση του προγράμματος πλαισιώνει μουσικά η χορωδία του ΚΑΠΗ Καμινίων.

Το δίπτυχο των εκδηλώσεων αυτών έχει στόχο να βελτιώσει τις σχέσεις των ανθρώπων με την πόλη που ζούμε. Ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνικής ευεξίας μας σχετίζεται με την ενδυνάμωση και προαγωγή τόσο των ψυχικών σχέσεων με το ανθρωπογενές περιβάλλον όσο και με το αστικό περιβάλλον. Γνωρίζοντας καλύτερα και αγαπώντας την πόλη μας, συνδιαλεγόμαστε με το παρελθόν και το παρόν της και συνδιαμορφώνουμε την ποιότητα ζωής που ο καθένας ως πολίτης, δικαιούται και αξίζει να έχει.

Ο σύλλογος εθελοντών στην πρόληψη, θεωρεί ότι ένα φιλόξενο και αισθητικά αναβαθμισμένο αστικό περιβάλλον στο οποίο μπορεί ο πολίτης να βιώνει ικανοποιητικά την καθημερινή του ζωή, να γνωρίζει το παρελθόν και την ιστορία της πόλης του και κυρίως να αισθάνεται φιλικά μέσα σ’ αυτήν, μειώνοντας τη μοναξιά, βοηθά σημαντικά στην αποτροπή της ψυχικής δυσφορίας και της χρήσης ουσιών και ως εκ τούτου προάγει την πρόληψη.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης