Δράσεις Συλλόγου Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα" (2011)

Η εκδήλωση με τίτλο «Χρώματα και Νότες στις Γειτονιές της Πόλης» έλαβε πραγματικά "σάρκα και οστά". Η γέφυρα γέμισε με θαλασσινές τοιχογραφίες και με μουσική από νέους, οι οποίοι ανέλαβαν τον ρόλο του dj χαρίζοντας ρυθμό στην γιορτή.

Για σχεδόν οκτώ ώρες το τμήμα του δρόμου αποκλείστηκε από την κυκλοφορία και πλημμύρισε από «γραφιτάδες», που οργανωμένα συμμετείχαν στην δράση, καθώς και από όσους, αυθόρμητα, έλαβαν μέρος στην εκδήλωση με τα πινέλα και τα χρώματα τους.

Ευφάνταστα σχέδια με θαλασσινούς οργανισμούς και μυθικά πλάσματα, μα πάνω από όλα έμπνευση, επιστρατεύτηκαν από τους καλλιτέχνες του δρόμου, για να αλλάξουν την όψη σε μια "μουντή" γέφυρα, να την κάνουν πιο ελκυστική στο μάτι και να περάσουν τα δικά τους μηνύματα για την ομορφιά της ζωής.
Ξεπερνάμε τις προκαταλήψεις για το "παρεξηγημένο" graffiti, αναγνωρίζουμε την καλλιτεχνική του αξία και το χρησιμοποιούμε ως εργαλείο, για να κάνουμε τους δημόσιους χώρους πιο φιλικούς, πιο ανθρώπινους, πιο αληθινούς. Ελπίζουμε ο δικός μας "βυθός", της δημιουργίας, της ομαδικότητας και του κεφιού, να αγγίξει τους κατοίκους αυτής της πόλης και να αποτελέσει μια δυναμική αρχή για τη συνέχεια αυτής της καλλιτεχνίας. 

Η εκδήλωση θα ήταν αδύνατον να πραγματοποιηθεί χωρίς την κατανόηση και την συμμετοχή των κατοίκων της γειτονιάς, την παρουσία ανθρώπων του Τμήματος Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, τη συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας και τεχνικούς του Δήμου Ηρακλείου.

Το μεγάλο ενδιαφέρον, η καλή διάθεση όλων, όσοι συμμετείχαν, και η καταπληκτική ατμόσφαιρα, που δημιουργήθηκε, προεξοφλούν ότι το ραντεβού θα... ανανεωθεί!

Ευχαριστούμε για τις ευγενικές χορηγίες τους σε γλυκίσματα, νερά και αναψυκτικά τις εταιρείες: ΖΑΡΟΣ, ΘΑΥΜΑ, Φούρνο Βενέρη (Υιοί Βενέρη στον Μασταμπά), Super Market "Χαλκιαδάκης", STARBUKCS.

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς επικοινωνίας μας: CRETA CHANNEL, εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ, CRETALIVE.GR, STUDIO FM1, STAR FM, KNOSSOS FM, ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ, UOC RADIO 96.7, καθώς και τα τοπικά κανάλια που κάλυψαν τηλεοπτικά το γεγονός. 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης