Δράσεις Συλλόγου Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα" (2012)

Βιωματικό σεμινάριο, με Θέμα: "Ο βαθμός και ο τρόπος αποδοχής του αναγκαστικού, αναπόφευκτου, μέσα στη ζωή καθορίζει τη σχέση με τις εξαρτήσεις"
Διοργανωτής: Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα"
Συντονίστρια: Βουλγαράκη Άννα, ψυχολόγος
Ημερομηνία: 21 Ιανουραρίου 2012
Ώρα: 10:00 – 15:00 (5 ώρες, μ' ένα μικρό διάλειμμα)
Διεξαγωγή: ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης (Μίνωος & Μιχαήλ Αρχαγγέλου)
Δηλώσεις συμμετοχής: E-mail: sillogos.i.omada@gmail.com Tηλέφωνα: Γιούλη: 6934027711, Μαρία: 6944861354
Κόστος συμμετοχής: Μέλη του συλλόγου: Δωρεάν. Μη μέλη του συλλόγου: 15 ευρώ.

Η ψυχική ωριμότητα χαρακτηρίζεται από το βαθμό ανάπτυξης της αντίληψης του εαυτού μας σαν ένα σύστημα που το ένα του κομμάτι χρειάζεται να ισορροπεί με τα υπόλοιπα και της αντίληψης, επίσης, ότι ο εαυτός μας είναι κομμάτι συστημάτων με τα οποία χρειάζεται να ισορροπεί για να μπορέσει να πορεύεται επιτυχώς στη ζωή.
Στην ουσία της εξάρτησης, με το να αποκόβει τις συνδέσεις εσωτερικές και εξωτερικές, καταργεί την αντίληψη του εαυτού μας σαν ολότητα που ανήκει σε άλλες ολότητες.
Η αποδοχή του αναπόφευκτου, του αναγκαστικού, της δυσφορίας που θα υποστούμε στην προσπάθεια να ισορροπούμε τις συνεχείς συγκρούσεις που συμβαίνουν μεταξύ των μερών των συστημάτων είναι το κλειδί της άμυνας εναντίον των εξαρτήσεων.
Ο Όμηρος στην δοκιμασία που περνά ο Οδυσσέας στη χώρα των Λωτοφάγων περιγράφει αυτή την αποδοχή του αναπόφευκτου.
Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα αναπαραστήσουμε το μύθο. Μέσα από την αναπαράσταση ο καθένας αντιλαμβάνεται την προσωπική του σχέση με τα "λουλούδια" που προκαλούν "αμνησία" και απώλεια του σκοπού και τη σχέση του με τις καταναγκαστικές θέσεις.
Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου θα δουλέψουμε στο πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η δουλειά σαν εργαλείο εσωτερικής ανάπτυξης σε άλλες ομάδες.

Λήξη ημερομηνίας συμμετοχής: 16 Ιανουαρίου 2012

 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης