Δράσεις Συλλόγου Εθελοντών στην Πρόληψη "Η Ομάδα" (2013)

Βιωματικό σεμινάριο: "Filmotherapy - Positive Change"

Ημερομηνία: 19 Οκτωβρίου 2013
Ώρα 10:00-14:00 (ώρα προσέλευσης:9:30)
Χώρος: ΚΕ.Σ.Α.Ν - Κέντρο Πρόληψης Δήμου Ηρακλείου.
Διοργάνωση: Σύλλογος Εθελοντών Η ΟΜΑΔΑ.

H θεραπεία μέσω κινηματογράφου ξεκίνησε στην Καλιφόρνια απο την Ψυχοθεραπεύτρια Βirgit Wolz με την ονομασία "Cinematherapy". Η θεραπεία αυτή μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε την επίδραση των εικόνων της μουσικής, κλπ. των ταινιών, όπου ακουμπούν στην ψυχή μας και βοηθούν στη διορατικότητα, την έμπνευση, την συναισθηματική απελευθέρωση ή την ανακούφιση και την φυσική αλλαγη. Η θεραπεία μέσω κινηματογράφου ήδη χρησιμοποιείται στο εξωτερικό με διαφορετική ονομασία (Ισπανία, Αμερική, Πολωνία,κτλ) με μεγάλη επιτυχία σε ατομική θεραπεία, ομαδική, οικογενειακή θεραπεία, θεραπεια ζευγαριών και συμβουλευτική σχολείων.

Σ΄ αυτό το πλαίσιο, η Ροδάνθη Αγγουράκη, Κοινωνική Λειτουργός με ΜSc στην Εκπαίδευση και Aποκατάσταση Εθιστικών Συμπεριφορών και με εκπαίδευση πάνω στη θεραπεία μέσω κινηματογράφου, προτείνει το Filmotherapy - Positive Change. Το Filmotherapy - Positive Change χρησιμοποιεί τις ταινίες σαν εργαλείο συμβουλευτικής έτσι ώστε, να διδάξει τον καθένα, να βλέπει ταινίες με μια συνειδητή επίγνωση, με τρόπο όπου θα ανοίξει ένα παράθυρο στην ψυχή του, θα εισάγει θετικές ασκήσεις και κατευθυντήριες γραμμές για την θετική θεραπεία και εκπαίδευσή του κάθε ατόμου.

Ξέροντας ότι ο κινηματογράφος μπορεί να δράσει συμβουλευτικά και προληπτικά, θα πραγματοποιηθεί ένα 4ωρο σεμινάριο για το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις ταινίες στην εκπαίδευση.

Το 4ωρο σεμινάριο περιλαμβάνει παρακολούθηση ταινίας, βιωματική εμπλοκή αλλά και θεωρητικό υπόβαθρο. Θέμα του σεμιναρίου είναι: "Η ανάπτυξη των αξιών του σεβασμού, της ισότητας και της αλληλεγγύης."

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων και της προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, Μίνωος & Μιχαήλ Αρχαγγέλου, στις 19/10/2013 και ώρα 10:00-14:00.

Το Σεμινάριο μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται να δουλέψουν ταινίες με εκπαιδευτικό και προληπτικό χαρακτήρα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Filmotherapy – Positive Change  παρακαλώ επισκεφτείτε το blog: http://filmotherapypositivechange.blogspot.gr/

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: ira0023@yahoo.gr


Βιωματικό σεμινάριο: Πρόληψη & Εθελοντισμός"

Ο Σύλλογος Εθελοντών στην Πρόληψη "Η ΟΜΑΔΑ", σε συνεργασία με το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, διοργανώνουν τρίωρο βιωματικό σεμινάριο, με θέμα: "Πρόληψη & Εθελοντισμός".

Στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση νέων, κυρίως, εθελοντών στις έννοιες του εθελοντισμού, της πρόληψης και της ομάδας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαΐου 2013, από τις 18:00 έως τις 21:00 το βράδυ, στο χώρο του ΚΕΣΑΝ  (Μίνωος & Μιχ. Αρχαγγέλου, 4ος όροφος).

Συντονιστής του σεμιναρίου είναι ο Κώστας Μανωλτζάς, Εκπαιδευτικός Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όποιον ενδιαφέρεται.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2810313222. 

Εκ του Διοικητικού Συλλόγου
Η Πρόεδρος
Μαρία Αλατζόγλου, Ψυχολόγος 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης