Εκπαίδευση Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δεκέμβριος 2013 - Νοέμβριος 2014)

Σύμφωνα με τον κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. προγραμματισμό του ΚΕ.Σ.Α.Ν. ως Αστική Εταιρεία, οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2013 έως Νοέμβριος 2014 και είχαν πλαίσιο την Εκπαίδευση Μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφορούν: 

  • Εικοσιοκτώ (28) Ενημερωτικές Συναντήσεις, διάρκειας 3 ωρών έκαστη, σε μαθητές, με θέμα: "Ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο", στα εξής γυμνάσια: Καλλιτεχνικό, 1ο, 4ο, 7ο, 10ο, 11ο Ηρακλείου, Μελεσών και Νέας Αλικαρνασσού. Σε συνεργασία με την Υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου και την ψυχολόγο Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του ΟΑΕΔ Ηρακλείου. Επιπλέον, τέσσερις αντίστοιχες (04) Ενημερωτικές Συναντήσεις στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου (708 άτομα).
  • Έξι (06) Ομάδες Ανάπτυξης, διάρκειας 2 ωρών έκαστη, με θέμα: "Βήματα για τη ζωή", σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, από το 28ο και το 46ο Νηπιαγωγείο Ηράκλειο. Σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, το 3ο Δημοτικό Διαμέρισμα Ηρακλείου και σπουδαστές πρακτικής άσκησης του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας, ΤΕΙ Κρήτης (55 άτομα).
  • Μία (01) Ενημερωτική Συνάντηση, διάρκειας 3 ωρών, σε μαθητές Γ’ τάξης του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Ηρακλείου, με θέμα: "Αιτιολογία της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Η σημασία της πρόληψης". Σε συνεργασία με τη διεύθυνση του σχολείου (26 άτομα).
  • Μία (01) Ενημερωτική Συνάντηση, διάρκειας 2 ωρών, σε μαθητές Α’ τάξης του 4ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, στα πλαίσια σχολικού project, με θέμα: "Αιτιολογία της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών. Η σημασία της πρόληψης". Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου (15 άτομα).
  • Εκδήλωση παρουσίασης των δράσεων του προγράμματος πρόληψης της παιδικής επιθετικότητας "Το σπίτι των παιδιών", των εξής δημοτικών σχολείων: 10ο, 13ο, 14ο, 21ο, 35ο, 36ο, 37ο Ηρακλείου και Ανάληψης Χερσονήσου. Σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους Δημοτικής Εκπαίδευσης της 4ης, 5ης και 9ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου (300 άτομα).
  • Τέσσερις (04) Εκπαιδευτικές Συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών έκαστη, με θέμα: "Η διαχείριση των ορίων στην οικογένεια και το σχολείο", στους μαθητές της Β' τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Νέας Αλικαρνασσού. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση και τις δασκάλες Β' τάξης του Σχολείου (18 άτομα).
     
Activities: 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης