Ενημερωτικές Συναντήσεις Ιερέων: "Διαχείριση Προβλημάτων που σχετίζονται με τις Εξαρτήσεις, την Ψυχική Υγεία και τον Κοινωνικό Αποκλεισμό"

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας σε συνεργασία την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου, του ΚΕ.Θ.Ε.Α. "Αριάδνη", του Συλλόγου Στήριξης Εξαρτημένων από το Αλκοόλ "Επιστροφή", του Αλκοολογικού Ιατρείου ΠαΓΝΗ και του Ψυχιατρικού Τμήματος του Βενιζελείου Π.Γ.Ν., αξιολογώντας τον πολύ σημαντικό ρόλο των ιερέων, οι οποίοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ποικίλα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, αναζητώντας ουσιαστική βοήθεια και υποστήριξη, διοργανώνουν εκπαιδευτικό - ενημερωτικό σεμινάριο προς τους ιερείς της Περιφέρειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των ιερέων σε θέματα διαχείρισης εξαρτήσεων, ψυχοκοινωνικών προβλημάτων και η πληροφόρησή τους για τις υπάρχουσες δομές, έτσι ώστε, παράλληλα με την πνευματική βοήθεια και υποστήριξη που προσφέρουν σε συνανθρώπους μας, να τους κινητοποιούν - παραπέμπουν σε αρμόδιες υπηρεσίες/ φορείς.

Αναλυτικό πρόγραμμα συναντήσεων

1η Συνάντηση:  Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 (στο χώρο του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης -Μίνωος 67 και Μιχ. Αρχαγγέλου, Θέρισος, 4ος όροφος-)

10:00 - 11:00
Καλωσόρισμα - Χαιρετισμός
Μαρία Καναβάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής - Εποπτείας Κοινωνικών Δομών - Μετανάστευσης, ΚΕΣΑΝ

Γνωριμία και συζήτηση για τις προσδοκίες των συμμετεχόντων
Ειρήνη Στρατάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΕΣΑΝ
 

2η Συνάντηση: Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 (στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης -Αλκιβιάδου 10-)

Α’ μέρος: 10:00 - 12:00 
Γνωριμία και συζήτηση για τις προσδοκίες των συμμετεχόντων. Παρουσίαση του στόχου των συναντήσεων και της σημασίας που έχει η δημιουργία δικτύων συνεργασίας μεταξύ των κοινωνικών φορέων στη διαχείριση των αιτημάτων των πολιτών. Παρουσίαση ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης Ηρακλείου
Ειρήνη Στρατάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΣΑΝ

Σοφία Περακάκη, Κοινωνική Λειτουργός - Επιστημονικό Στέλεχος ΚΕΣΑΝ 

Ομιλίες: Οι σύγχρονες εξαρτήσεις από ουσίες και συμπεριφορές. Αίτια, πρόληψη και τρόποι αντιμετώπισης
Μαρίνα Κοντάκη, Ψυχολόγος - Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Μονάδας Εφήβων ΚΕΘΕΑ             
Κατερίνα Σφακιανάκη, Κοινωνιολόγος, Κοινωνική Λειτουργός, μέλος Συλλόγου ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ/  συνεργάτης  Αλκοολογικού Ιατρείου ΠΑΓΝΗ

Β’ μέρος: 12:00 - 13:00
Χωρισμός σε δύο ομάδες: Παρουσίαση περιστατικών - κατάθεση εμπειριών και συζήτηση

 

3η Συνάντηση: Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017 (στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης -Αλκιβιάδου 10-)

Α’ μέρος: 10:00 - 12:00
Η Κοινωνική Πολιτική του Δήμου Ηρακλείου
Φανούρης Οικονομάκης, Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης Δήμου Ηρακλείου

Ευαισθητοποίηση σε θέματα ψυχικής υγείας 
Ευγενία Χουρδάκη, Ψυχίατρος, Διευθύντρια Ψυχιατρικού Τμήματος Βενιζελείου Π.Γ.Ν.

Β’ μέρος: 12:00 - 12:30
Χωρισμός σε δύο ομάδες: Παρουσίαση περιστατικών - κατάθεση εμπειριών και συζήτηση

Γ’ μέρος: 12:30 - 13:00
Κλείσιμο των συναντήσεων

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης