Επιμορφωτικά σεμινάρια: «…για έπαθλα σιωπηλά, για κατακτήσεις πιο ένδοξες»

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους της 5ης και 9ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου διοργανώνουν διήμερο προαιρετικών επιμορφωτικών σεμιναρίων για τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω περιφερειών, με τίτλο: «…για έπαθλα σιωπηλά, για κατακτήσεις πιο ένδοξες». 

Η παρούσα επιμορφωτική δράση, που εδράζεται στη διερεύνηση επιμορφωτικών αναγκών των εκπαιδευτικών και αποτελεί «επίλογο» μιας πολύχρονης και συστηματικής προσπάθειας επαγγελματικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης του ρόλου τους, στοχεύει στην εμβάθυνση σε ζητήματα που αφορούν σε κομβικά χαρακτηριστικά του σχολείου πρόληψης και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας στη σχολική κοινότητα, όπως:

  • Η αξιοποίηση της δυναμικής της ομάδας.

  • Η ενεργός εμπλοκή των μαθητών στην εκπαιδευτική διαδικασία με τη δημιουργία κινήτρων μάθησης και την ανάπτυξη συμμετοχικών δεξιοτήτων.

  • Η ψυχική ενδυνάμωση όλων των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία και η καλλιέργεια ψυχικής ανθεκτικότητας.

  • Η συζήτηση του πρωταρχικού ρόλου της κοινωνικοσυναισθηματικής αγωγής σε ένα σχολείο «προσώπων και  προσωπικοτήτων».

  • Η ανάδειξη των προτεραιοτήτων του σχολείου σήμερα και των βασικών πτυχών του ρόλου του δασκάλου.

Τα σεμινάρια είναι βιωματικά και για το λόγο αυτό μπορούν να συμπεριλάβουν συγκεκριμένο αριθμό εκπαιδευτικών.
Θα πραγματοποιηθούν στους χώρους των 20ου & 56ου Δημ. Σχ. Ηρακλείου, την Τρίτη 19 Ιουνίου και την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, ώρα 9:30-13:30, με επιμορφωτές στελέχη του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης.

Την κάθε μια από τα δυο μέρες θα υλοποιηθούν δυο παράλληλα εργαστήρια και επομένως κάθε εκπαιδευτικός μπορεί να επιλέξει να συμμετάσχει στο ένα από τα δύο. Ειδικότερα: 

 

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, ώρα: 09:30 - 13:30

  1. «Δυναμική της Ομάδας: Βασικές αρχές και ζητήματα της εργασίας με ομάδες μέσα στην τάξη», Ειρήνη Στρατάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΣΑΝ, Msc Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία

  2. «Χτίζοντας το σχολείο των ονείρων μας…», Σοφία Περακάκη, Κοινωνική Λειτουργός, MEd Εκπαίδευση Ενηλίκων

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, , ώρα: 09:30 - 13:30

  1. «Ανάπτυξη προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων στην παιδική ηλικία: Ο ρόλος των συναισθημάτων», Σοφία Περακάκη, Κοινωνική Λειτουργός, MEd Εκπαίδευση Ενηλίκων

  2. «Επικοινωνία, σχέσεις, αξίες στην εκπαίδευση: Ο ρόλος του δασκάλου», Ειρήνη Στρατάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη ΚΕΣΑΝ, Msc Πολιτική Επιστήμη & Κοινωνιολογία

 

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, με τη συμπλήρωση της φόρμας που θα βρείτε στο σύνδεσμο https://goo.gl/E8rwKp, μέχρι και την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018.  Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σε περίπτωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών θα εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης επιπλέον παράλληλου/ων εργαστηρίου/ων.

Οι τελικοί συμμετέχοντες θα ενημερωθούν με e-mail, το αργότερο μέχρι το πρωί της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2018.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης