Έρευνα: "Διερεύνηση της διαδικασίας συμμετοχής του πολίτη στο σχεδιασμό Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο" (2008)

Η έρευνα είχε ως στόχο τη διερεύνηση της διαδικασίας συμμετοχής του πολίτη στο σχεδιασμό Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, με βάση την εμπειρία του Βρετανικού Συστήματος Υγείας. 
 
Οργάνωσαν και διεξήγαγαν το τμήμα Health Care Management του Πανεπιστημίου SURREY, ο Τομέας Κοινωνικής Ιατρικής - Κλινική Κοινωνικής & Οικογενειακής Ιατρικής - Μονάδα Προαγωγής Υγείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου. 

Ειδικότερα, το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης συμμετείχε με μία ομάδα 10 - 15 ατόμων -εκ των τεσσάρων- (focus group), από τη περιοχή των Καμινίων Ηρακλείου, στην οποία διεξήχθησαν ημιδομημένες συνεντεύξεις, με ερωτήσεις ανοιχτού τύπου, βασιζόμενες στο στόχο και τα ερευνητικά ερωτήματα της μελέτης.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας απεικονίζουν τάσεις, που διαφαίνονται στο συγκεκριμένο δείγμα της περιοχής των Καμινίων Ηρακλείου που επιλέχθηκε, χωρίς επομένως να μπορούν να γενικευτούν τα συμπεράσματά τους.
 

Activities: 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης