"Καλοί γονείς γινόμαστε, δε γεννιόμαστε"

"Καλοί γονείς γινόμαστε, δε γεννιόμαστε". Ραδιοφωνικές εκπομπές με την κλινική κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο, συγγραφέα Δάφνη Φιλίππου, στην ΕΡΤ Βόλου. 

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017: Γιαγιά και παππούς. Μητέρα και πατέρας. Ο καθένας με το ρόλο του και σε αγαστή συνεργασία για τον εμπλουτισμό του ψυχικού και κοινωνικού ρόλου του παιδιού. Τα παιδιά ξέρουν και συγκρίνουν και αξιολογούν αυτές τις διαφορές. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν οι παππούδες και οι γονείς διαφωνούν για το ποιος διαπαιδαγωγεί καλύτερα, πιο σωστά ή ποιος έχει δίκιο. Ακούστε τη ραδιοφωνική εκπομπή από εδώ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017: Πώς μπορεί να βελτιωθεί η σχέση παιδιών και "διαβάσματος"; Βήματα για ένα αποτελεσματικό "διάβασμα". Ακούστε τη ραδιοφωνική εκπομπή από εδώ.

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017: Για την ανάληψη ευθύνης του εαυτού του παιδιού μας μιλήσαμε στην εκπομπή της Τετάρτης 29 Μαρτίου, με την ψυχιατρική κοινωνική λειτουργό και ψυχοθεραπεύτρια Δάφνη Φιλίππου, εστιάζοντας αυτή τη φορά στην αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση. Στηρίζουμε, ενθαρρύνουμε το παιδί μας σε ότι καινούργιο μαθαίνει; Μήπως θεωρούμε τις επιτυχίες του δικές μας και τις αποτυχίες τους δικές τους; Ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να βάζουν στόχους και τονίζουμε τα θετικά τους; Ακούστε τη ραδιοφωνική εκπομπή από εδώ.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017: Για τα «βιωμένα όρια», μιλήσαμε με τη Δάφνη Φιλίππου στην εκπομπή της Τετάρτης 15 Φεβρουαρίου 2017, γιατί τελικά εμείς είμαστε το μοντέλο προς μίμηση για τα παιδιά μας! Και αν δε μπορούμε να βάλουμε όρια στον εαυτό μας, πώς θα βάλουμε στους άλλους; Μιλήσαμε για το ότι είναι καλό να ζητάμε συγνώμη από τα παιδιά μας και να την εννοούμε, όχι να γίνεται "καραμέλα", αναλύσαμε το πώς πρέπει να σεβόμαστε τα ψυχικά και σωματικά τους όρια και το γεγονός ότι η ζωή του ζευγαριού δεν σταματά όταν αρχίζει ο ρόλος του γονιού.  Ακούστε τη ραδιοφωνική εκπομπή από εδώ.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017:  Όρια, συγκρούσεις, τιμωρίες και συνέπειες. Τα όρια είναι σαν το δέρμα μας, αν δεν τα έχουμε δεν μπορούμε ούτε να προστατευτούμε, ούτε να αμυνθούμε. Πρέπει, λοιπόν, ως γονείς να θέτουμε όρια στα παιδιά μας; Με ποιο τρόπο και πώς; Ακούστε τη ραδιοφωνική εκπομπή από εδώ.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017: Για τη σχέση με τα παιδιά μας που βασίζεται στην κατανόηση, την ενσυναίσθηση & την προσεκτική ακρόαση, μιλήσαμε στην εκπομπή της Τετάρτης 18 Ιανουαρίου, με την ψυχιατρική κοινωνική λειτουργό & ψυχοθεραπεύτρια , Δάφνη Φιλίππου. Συζητήσαμε για το κατά πόσο ακούμε τι μας λέει το παιδί μας με τη συμπεριφορά του, αν μιλάμε αρκετά μαζί του, αν το ακούμε με τα αυτιά, τα μάτια & την καρδιά μας και αν τελικά κρατάμε ανοιχτή την επικοινωνία, ακούγοντας & όχι συμβουλεύοντας. 
Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει η Μαρία Δημητρίου. Ακούστε τη ραδιοφωνική εκπομπή από εδώ.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016: Για την αγάπη και την άνευ όρων αποδοχή μιλήσαμε με την ψυχιατρική κοινωνική λειτουργό & ψυχοθεραπεύτρια Δάφνη Φιλίππου. Επιμέλεια & παρουσίαση εκπομπής: Μαρία Δημητρίου. Ακούστε τη ραδιοφωνική εκπομπή από εδώ.  

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016: Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν ολοταχώς... και στην εκπομπή "Καλοί γονείς γινόμαστε, δε γεννιόμαστε" της Τετάρτης που μας πέρασε, μιλήσαμε με την ψυχιατρική κοινωνική λειτουργό και ψυχοθεραπεύτρια Δάφνη Φιλίππου, για τα πολύτιμα δώρα που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας. Πρώτο από αυτά ο ποιοτικός χρόνος, μέσα στον οποίο μπορούμε να εντάξουμε το παιχνίδι, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες & εξορμήσεις, και το να είμαστε πραγματικά διαθέσιμοι για τα παιδιά μας. 
Την εκπομπή επιμελείται & παρουσιάζει η Μαρία Δημητρίου. Ακούστε τη ραδιοφωνική εκπομπή από εδώ.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016: "Καλοί γονείς γινόμαστε, δε γεννιόμαστε..." είναι η νέα εκπομπή της ΕΡΤ Βόλου, με την ψυχιατρική κοινωνική λειτουργό & ψυχοθεραπεύτρια, Δάφνη Φιλίππου, σε επιμέλεια και παρουσίαση της Μαρίας Δημητρίου. 
Στην πρώτη μας εκπομπή γνωρίσαμε καλύτερα τη Δάφνη Φιλίππου, μιλήσαμε για τη δουλειά της, για τους προβληματισμούς των γονιών σήμερα, για την ελληνική οικογένεια και αναλύσαμε τα θέματα που θα παρουσιαστούν στις επόμενες εκπομπές. 
Το ραντεβού μας είναι κάθε δεύτερη Τετάρτη, 21:00-22:00 το βράδυ. Ακούστε τη ραδιοφωνική εκπομπή από εδώ.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης