"Καλοί γονείς γινόμαστε, δε γεννιόμαστε"

"Καλοί γονείς γινόμαστε, δε γεννιόμαστε". Ραδιοφωνικές εκπομπές με την κλινική κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο, συγγραφέα Δάφνη Φιλίππου, στην ΕΡΤ Βόλου. 

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017: Παιδική παχυσαρκία. Ραδιοφωνική εκπομπή: εδώ

Πέμπτη 09 Νοεμβρίου 2017: Ποιοτικός χρόνος με τα παιδιά. Ραδιοφωνική εκπομπή: εδώ

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017: Γιαγιά και παππούς. Μητέρα και πατέρας. Ο καθένας με το ρόλο του και σε αγαστή συνεργασία για τον εμπλουτισμό του ψυχικού και κοινωνικού ρόλου του παιδιού. Τα παιδιά ξέρουν και συγκρίνουν και αξιολογούν αυτές τις διαφορές. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν οι παππούδες και οι γονείς διαφωνούν για το ποιος διαπαιδαγωγεί καλύτερα, πιο σωστά ή ποιος έχει δίκιο. Ραδιοφωνική εκπομπή: εδώ

Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017: Πώς μπορεί να βελτιωθεί η σχέση παιδιών και "διαβάσματος"; Βήματα για ένα αποτελεσματικό "διάβασμα". Ραδιοφωνική εκπομπή: εδώ.

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017: Ανάληψη ευθύνης του εαυτού του παιδιού - Αυτοεκτίμηση - Αυτοπεποίθηση. Στηρίζουμε, ενθαρρύνουμε το παιδί μας σε ότι καινούργιο μαθαίνει; Μήπως θεωρούμε τις επιτυχίες του δικές μας και τις αποτυχίες τους δικές τους; Ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να βάζουν στόχους και τονίζουμε τα θετικά τους; Ραδιοφωνική εκπομπή: εδώ.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017: «Βιωμένα όρια». Γιατί τελικά εμείς είμαστε το μοντέλο προς μίμηση για τα παιδιά μας! Και αν δε μπορούμε να βάλουμε όρια στον εαυτό μας, πώς θα βάλουμε στους άλλους; Είναι καλό να ζητάμε συγνώμη από τα παιδιά μας και να την εννοούμε, όχι να γίνεται "καραμέλα". Πώς πρέπει να σεβόμαστε τα ψυχικά και σωματικά τους όρια και το γεγονός ότι η ζωή του ζευγαριού δεν σταματά όταν αρχίζει ο ρόλος του γονιού.  Ραδιοφωνική εκπομπή: εδώ.

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2017:  Όρια, συγκρούσεις, τιμωρίες και συνέπειες. Τα όρια είναι σαν το δέρμα μας, αν δεν τα έχουμε δεν μπορούμε ούτε να προστατευτούμε, ούτε να αμυνθούμε. Πρέπει ως γονείς να θέτουμε όρια στα παιδιά μας; Με ποιο τρόπο και πώς; Ραδιοφωνική εκπομπή: εδώ.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017: Σχετιζόμεστε με τα παιδιά μας με κατανόηση, ενσυναίσθηση και προσεκτική ακρόαση; Κατά πόσο ακούμε τι μας λέει το παιδί μας με τη συμπεριφορά του; Μιλάμε αρκετά μαζί του; Το ακούμε με τα αυτιά, τα μάτια και την καρδιά μας; Κρατάμε ανοιχτή την επικοινωνία, ακούγοντας και όχι συμβουλεύοντας; Ραδιοφωνική εκπομπή: εδώ.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016: Αγάπη και  άνευ όρων αποδοχή. Ραδιοφωνική εκπομπή: εδώ.  

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016: Οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς πλησιάζουν ολοταχώς... Τι πολύτιμα δώρα μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας; Πρώτο από αυτά ο ποιοτικός χρόνος, μέσα στον οποίο μπορούμε να εντάξουμε το παιχνίδι, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και εξορμήσεις και το να είμαστε πραγματικά διαθέσιμοι για τα παιδιά μας. Ραδιοφωνική εκπομπή: εδώ.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016: Προβληματισμοί των γονέων σήμερα - Η ελληνική οικογένεια. Παρουσίαση θεματολογίας επόμενων εκπομπών. Ραδιοφωνική εκπομπή: εδώ.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης