Κύκλος Συναντήσεων Εκπαιδευτικών Προσχολικής Εκπαίδευσης, με θέμα: «Ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών»

Το ΚΕΣΑΝ- Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) - Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Ελένη Βρετουδάκη, διοργανώνουν Κύκλο Συναντήσεων σε Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης, με θέμα: «Ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών». 

Σκοπός των συναντήσεων είναι να έρθουν οι εκπαιδευτικοί σε επαφή με εναλλακτικές μορφές επικοινωνίας, έκφρασης και ψυχικής ενδυνάμωσης, ώστε να καταστούν ικανοί να υπεισέρχονται σε οποιοδήποτε πλαίσιο επικοινωνίας, στηριζόμενοι στις προσωπικές τους δυνατότητες, αξιοποιώντας παράλληλα κάθε κρυφή ή φανερή πτυχή του πλαισίου. Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η ανάπτυξη και η παραπέρα ενδυνάμωση της προσωπικής ταυτότητας του εκπαιδευτικού, ώστε να λειτουργεί αποτελεσματικά εντός κι εκτός της σχολικής κοινότητας. 

Γενικότεροι στόχοι είναι η διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισης των ζητημάτων που αναδύονται κατά τη διάρκεια της σχολικής περιόδου, όπως: 

 • τη σχέση σχολείου - οικογένειας,
 • την αντιμετώπιση ιδιαίτερων θεμάτων που αφορούν στους μαθητές,  
 • τη σχέση μεταξύ των εκπαιδευτικών και  
 • την προσωπική ανάπτυξη μέσω της ανάδειξης των θετικών στοιχείων του κάθε εκπαιδευτικού και της αξιοποίησης τους για επαγγελματική ικανοποίηση. 

Η μεθοδολογία των Συναντήσεων στηρίζεται στη βιωματική προσέγγιση, όπου η γνώση αναδύεται μέσα από την ομάδα, με την ενεργό συμμετοχή όλων, την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων, την κατάθεση συναισθημάτων και σκέψεων, τη φαντασία και την πράξη. Κάθε εργαστήριο είναι μοναδικό αφού εξελίσσεται με βάση τη διεργασία και τη δυναμική της ομάδας των συμμετεχόντων. Επίσης, η εκπαίδευση των συμμετεχόντων θα βασιστεί σε μεγάλο βαθμό στα μοντέλα εκπαίδευσης ενηλίκων που αφορούν στον κριτικό στοχασμό, τη μετασχηματίζουσα μάθηση και την εκπαίδευση μέσα από τις τέχνες. 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 25 Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε κύκλο επτά (07) συναντήσεων (κάθε δεκαπέντε ημέρες). 

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, ώρες: 17:30 - 21:00, στο χώρο του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης (Μίνωος 67 & Μιχ. Αρχαγγέλου, 4ος όροφος).  

Οι επόμενες θα πραγματοποιούνται ανά 15ήμερο - κάθε δεύτερη Τρίτη, έως τέλος Μαΐου 2019, ως εξης:

 • 1η Συνάντηση: 19 Φεβρουαρίου 2019  
 • 2η Συνάντηση: 5 Μαρτίου 2019
 • 3η Συνάντηση: 19 Μαρτίου 2019
 • 4η Συνάντηση: 2 Απριλίου 2019
 • 5η Συνάντηση: 16 Απριλίου 2019
 • 6η Συνάντηση: 7 Μαΐου 2019
 • 7η Συνάντηση: 21 Μαΐου 2019

Δηλώσεις συμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα, κλικ εδώ.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης