Κύκλος Βιωματικών Σεμιναρίων: "Μαζί για το Κοινωνικό Σχολείο"

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων για το Κοινωνικό Σχολείο, πρόκειται να υλοποιήσουν κύκλο τεσσάρων (4) βιωματικών σεμιναρίων με τίτλο: "Μαζί για το Κοινωνικό Σχολείο".

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο χώρο του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης (Μίνωος 67 και Μιχ. Αρχαγγέλου -4ος όροφος-, στη Θέρισσο). Η διάρκεια του κάθε βιωματικού σεμιναρίου θα είναι τέσσερεις (4) ώρες. Στόχος των σεμιναρίων είναι η ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των συμμετεχόντων σχετικά με τους αντίστοιχους άξονες του κοινωνικού σχολείου, καθώς και η απόκτηση εκπαιδευτικών δεξιοτήτων για την εφαρμογή δράσεων μέσα στην τάξη.

 
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε τριάντα (30) εκπαιδευτικούς Γυμνασίων (κατά προτεραιότητα) που έχουν αναλάβει Προγράμματα Αγωγής Υγείας ή άλλη δραστηριότητα με συναφή θεματολογία για το σχολικό έτος 2014-2015, και οι οποίοι δεν έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια του ΚΕΣΑΝ κατά τα παρελθόντα έτη. Επίσης, σημαντική είναι η εκπροσώπηση στα σεμινάρια εκπαιδευτικών από διαφορετικές σχολικές μονάδες, κατά συνέπεια παρακαλούνται οι συνάδελφοι να μην αποστέλλουν μεγάλο αριθμό αιτήσεων ανά σχολική μονάδα. Η συμμετοχή των επιλεγέντων εκπαιδευτικών σε όλο τον κύκλο των βιωματικών σεμιναρίων είναι υποχρεωτική.

Πρόγραμμα Βιωματικών Σεμιναρίων

  • Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015, 17:00-21:00 «Σχολείο ελεύθερο του καπνίσματος», Συντονίστρια: Σοφία Περακάκη, Κοινωνική Λειτουργός, MEd Εκπαίδευση Ενηλίκων.
  • Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, 17:00-21:00 «Σχέσεις και συγκρούσεις στο σχολείο: διαφορετικότητα, ρατσισμός, επιθετικότητα», Συντονίστριες: Γεωργία Τσαφή, Κοινωνική Λειτουργός.
  • Τρίτη 21 Απριλίου 2015, 17:00-21:00 «Οι εξαρτήσεις στη ζωή μας», Συντονίστρια: Ειρήνη Στρατάκη, Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΚΕΣΑΝ - Πολιτικός Επιστήμονας, MSc Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία.
  • Τρίτη 12 Μαΐου 2015, 17:00-21:00 «Συζητώντας για τη βία με αφορμή μια ταινία», Συντονίστρια: Σοφία Περακάκη, Κοινωνική Λειτουργός, MEd Εκπαίδευση Ενηλίκων.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να στείλουν τη συν. αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sxoldra@dide.ira.sch.gr μέχρι και την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες στην Υπεύθυνη ΣΔ, Αγγελική Ζαχαράτου (τηλ. 2810.333.778 & 6971.899.843).
 
Τα ονόματα των συμμετεχόντων θα σταλούν στα e-mails των σχολείων και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Δ.Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015.
 
Παρακαλούνται οι κκ. Διευθυντές για την ενημέρωση των συναδέλφων.
 

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων, Ζαχαράτου Αγγελική                                                  
Ο Διευθυντής Δ.Ε. Ν. Ηρακλείου, Μανουσάκης Γεώργιος                             
                                               

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης