«Μένουμε σπίτι… μένουμε δημιουργικοί»

Παραμένουμε δημιουργικοί «μένοντας σπίτι»! 

Το ΚΕΣΑΝ – Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου Κρήτης (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο του προγράμματος MOVERE, ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα που απευθύνεται σε όλους, μικρούς και μεγάλους και υλοποιείται σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Καινοτομίας Δήμου Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στη δράση «StayCreative» Μένουμε σπίτι… μένουμε δημιουργικοί.

Τις τελευταίες μέρες «μένουμε σπίτι» για το δικό μας καλό, αλλά και για το συλλογικό καλό. Ωστόσο, εκτός από τη σωματική μας υγεία είναι σημαντικό να διαφυλάξουμε και την ψυχική μας υγεία.

Φόβος, ανησυχία, άγχος, θλίψη, ανία, θυμός και εκνευρισμός! Αυτά είναι μερικά από τα δυσάρεστα συναισθήματα που μας συνοδεύουν τις τελευταίες εβδομάδες. Τα αυστηρά μέτρα πρόληψης και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας σε συνδυασμό με τη «απειλή» από την επέλαση της πανδημίας πυροδοτούν έντονα δυσάρεστα συναισθήματα.

Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματα αυτά, να τα αποδεχόμαστε και να τα επικοινωνούμε με τους σημαντικούς ανθρώπους στη ζωή μας. Εξίσου σημαντικό όμως είναι να βιώνουμε και ευχάριστα συναισθήματα!

Πώς μπορούμε όμως να το κάνουμε αυτό;

Κάνοντας σωματική άσκηση, μιλώντας με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, κάνοντας ασκήσεις mindfulness (αυτοεπικέντρωσης), ακούγοντας μουσική, βλέποντας αστεία video, παίζοντας παιχνίδια, και πολλά άλλα!

Παραμένοντας δηλαδή δραστήριοι… αλλά και δημιουργικοί!!

Τι σημαίνει όμως ο όρος δημιουργικότητα; 

Πρόκειται για μία έννοια που δύσκολα μπορεί να οριστεί καθώς υπάρχει ένα εύρος δυνατών απαντήσεων και ορισμών.
Θα λέγαμε πως μερικά από τα κύρια συστατικά της αποτελεί η έμπνευση, η πρωτοτυπία -χωρίς ωστόσο αυτό να είναι απαραίτητο-, ο πειραματισμός, η περιπέτεια, η φαντασία, η ιδέα!

Σας προσκαλούμε να διερωτηθείτε και εσείς γύρω από την έννοια της δημιουργικότητας και να μας στείλετε τις δικές σας ιδέες, σε μορφή video, κειμένου ή εικόνας, για το πώς μπορούμε να παραμείνουμε δημιουργικοί «μένοντας σπίτι».

Αποστολή αρχείων στο kesan@her.forthnet.gr

Σημείωση: Μην ξεχνάτε ότι είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα παιδιά! Γι’ αυτό είναι απαραίτητο, αν οι πρωταγωνιστές είναι παιδιά, να βρείτε ένα «δημιουργικό» τρόπο για να καλύψετε τα πρόσωπά τους! Η αποστολή αρχείου αποτελεί ένδειξη συγκατάθεσης για την ανώνυμη δημοσιοποίησή του στη σελίδα του «MOVERE: Ένα πρόγραμμα για τα συναισθήματα».

Περιμένουμε τις ιδέες σας!!!

Το υλικό που μας στέλνετε θα ανεβαίνει στη σελίδα του MOVERE [εδώ] και στο Facebook [εδώ]

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης