«Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ο ρόλος των γονέων»

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (Κ.Π. ΟΚΑΝΑ), στο πλαίσιο του Προγράμματος  «Συνδεόμαστε  και  δρούμε»  που υλοποιείται  στην περιοχή της Φορτέτσας από το Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων, διοργανώνει συνάντηση με τους γονείς της περιοχής, που τα παιδιά τους θα φοιτήσουν το Σεπτέμβριο στην Α' Γυμνασίου, με θέμα την προετοιμασία των παιδιών στο ταξίδι της μετάβασης από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Στόχοι της συνάντησης είναι:
Α) Η ευαισθητοποίηση των γονέων στην προετοιμασία που χρειάζονται οι μαθητές για την ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και τη διαδικασία προσαρμογής τους στο νέο εκπαιδευτικό πλαίσιο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και
Β) Η θωράκιση των παιδιών απέναντι σε διάφορους κινδύνους που σχετίζονται με τις  εξαρτήσεις από ουσίες και συμπεριφορές και ελλοχεύουν σε αυτή τη μετάβαση.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, ώρα: 19:00 - 21:00.

Χώρος: 21ο Δημοτικό Σχολείο Φορτέτσας.

 

Δίκτυο Συνεργαζόμενων Φορέων:
Δήμος Ηρακλείου, Τμήμα ΚΟΙ.Φ.Α.Π.Η. 4ης Κοινότητας (περιοχή Φορτέτσας)
ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου
Πολιτιστικός Σύλλογος Φορτέτσας
Ενορία Φορτέτσας Ηρακλείου
ΚΕΘΕΑ «Αριάδνη», Κινητή Μονάδα Ηρακλείου
21ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου
12ο Νηπιαγωγείο Ηρακλείου
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 21ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 12ου Νηπιαγωγείου
4η Δημοτική Κοινότητα Ηρακλείου

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης