Ολομέλεια Πανελληνίου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης της Εξάρτησης και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Δικτύου Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, φιλοξενεί την τακτική ολομέλεια του Δικτύου στις 19 - 20 Μαΐου 2016.

Το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης συνιστά μία μορφή σύνδεσης Φορέων που αναπτύσσουν Προγράμματα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας στην Ελλάδα και Κύπρο και αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς, μέσα σε μια πραγματικότητα που συνεχώς αλλάζει.

Δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 1996 από την ανθρώπινη ανάγκη για συνάντηση, ανταλλαγή εμπειρίας και αλληλοϋποστήριξη ανθρώπων και φορέων που πίστεψαν στο όραμα μιας συνεργατικής ανάπτυξης της Υπόθεσης της Πρόληψης στη χώρα μας και έγινε ένα πρότυπο λειτουργικής Δικτύωσης.

Η πορεία του Δικτύου είναι παράλληλη με την ιστορική διαδρομή της Πρόληψης των Εξαρτήσεων στην Ελλάδα, συμβάλλοντας και συνδιαμορφώνοντας την εξέλιξή της.

Σκοποί του Δικτύου είναι:

  • Επιστημονικός: Αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας για τον αρτιότερο σχεδιασμό, εφαρμογή και αξιολόγηση των προγραμμάτων πρόληψης. Διάχυση αυτής της επιστημονικής γνώσης και εμπειρίας μεταξύ των μελών του Δικτύου. Επεξεργασία συνθετικών προτάσεων χρήσιμων για τα μέλη και τη χάραξη πολιτικής στον τομέα της πρόληψης.
  • Υποστηρικτικός: Μέσα από την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών που προκύπτουν από την ιδιαίτερη δράση του κάθε Φορέα δημιουργείται ένα κλίμα αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των μελών.
  • Συνεργατικός: Ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ όλων των μελών, αλλά και άλλων Φορέων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε τομείς που οι φορείς του Δικτύου εκτιμούν ότι είναι βοηθητικοί για τα μέλη τους.

Η ολομέλεια του Μαΐου, που θα φιλοξενηθεί από το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης, έχει σκοπό τη διασύνδεση, την επιστημονική συζήτηση σε θέματα πρόληψης, καθώς και τη διαμόρφωση των βάσεων και της πορείας της 11ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο, 18 - 21 Οκτωβρίου του 2017.

Οι εργασίες της ολομέλειας θα πραγματοποιηθούν στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, ενώ παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνδεθούν με την ιστορία της πόλης μέσα από την επίσκεψή τους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και την Κνωσό.

Πληροφορίες:

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης