Ομάδα Νηπιαγωγών: «Ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών»

Το ΚΕΣΑΝ- Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Κρήτης (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) - Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου κ. Ελένη Βρετουδάκη, διοργανώνουν Κύκλο Συναντήσεων σε Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης, με θέμα: «Ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών». 

Οι εκπαιδευτικοί χρειάζεται να μεριμνήσουν για την ενίσχυση και διατήρηση της προσωπικής τους ευεξίας και ψυχικής ανθεκτικότητας. Όταν διαθέτουν τρόπους να ικανοποιούν τις δικές τους διαπροσωπικές ανάγκες, είναι πιθανότερο να δίνουν προσοχή στις κοινωνικές και συναισθηματικές ανάγκες των μαθητών τους. Ο ψυχικά ανθεκτικός δάσκαλος αντλεί ικανοποίηση από τη δουλειά του και υποστηρίζεται από τους συναδέλφους, την οικογένεια και τους φίλους. Ενδυναμώνεται μέσα από τη χαρά που παίρνει από τη διδασκαλία και επιζητά συνεχή βελτίωση του εαυτού του & επαγγελματική ανάπτυξη! Επομένως, γίνεται αντιληπτό ότι η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών είναι σημαντική τόσο για τους ίδιους όσο και για τη σχολική μονάδα και τους άμεσα εμπλεκόμενους (γονείς, μαθητές, κοινότητα).

Περισσότερες πληροφορίες προγράμματος:

Σκοπός των συναντήσεων είναι η ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών προκειμένου να διευκολυνθεί ο επαγγελματικός τους ρόλος στη σχολική κοινότητα.

Στόχοι των συναντήσεων είναι:

  • Η ανάπτυξη ή/και ενίσχυση αυτοπαρατήρησης.
  • Η ενίσχυση υγειών κοινωνικών σχέσεων.
  • Η ανάπτυξη ή/και ενίσχυση ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων.
  • Η διαχείριση σχολικών περιπτώσεων.

Η μεθοδολογία των συναντήσεων στηρίζεται στη βιωματική προσέγγιση, στη μέθοδο του ψυχοδράματος, τα θεματικά σεμινάρια και τις μελέτες περίπτωσης.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε 25 Εκπαιδευτικούς Προσχολικής Εκπαίδευσης.
Οι συναντήσεις είναι τρίωρες  (18:00 έως 21:00) και διεξάγονται ανά 15 ημέρες/ ημέρα Τρίτη έως το τέλος του Ιανουαρίου 2020, στο χώρο του  ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης (Μίνωος 67 & Μιχ. Αρχαγγέλου, 4ος όροφος).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων:

1η Συνάντηση: 15 Οκτωβρίου 2019  
2η Συνάντηση: 29 Οκτωβρίου 2019
3η Συνάντηση: 12 Νοεμβρίου 2019
4η Συνάντηση: 26 Νοεμβρίου 2019
5η Συνάντηση: 10 Δεκεμβρίου 2019
6η Συνάντηση: 14 Ιανουαρίου 2020
7η Συνάντηση: 28 Ιανουαρίου 2020

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης