Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης Εφήβων

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ηρακλείου (Κ.Π. Ο.ΚΑ.ΝΑ.), στο πλαίσιο των παρεμβάσεών του σε Εφήβους, διοργανώνει Ομάδα Προσωπικής Ανάπτυξης Εφήβων. 

Σκοπός:

Η Ομάδα Εφήβων απευθύνεται σε μαθητές που φοιτούν στην Α’ Γυμνασίου, με στόχο τη διευκόλυνση της μετάβασής τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο. Ευρύτερος σκοπός είναι οι συμμετέχοντες, μετά τη λήξη των συναντήσεων να έχουν αναγνωρίσει και αποκτήσει εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης θεμάτων καθημερινότητας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της αυτοεικόνας, της συνύπαρξης με τους συνομηλίκους και της μαθησιακών τους «συνηθειών».

Στόχοι:

Σε επίπεδο γνώσεων: Να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με θεωρητικές έννοιες, που βρίσκουν πρακτική εφαρμογή στην καθημερινότητά τους (ενδεικτικά αναφέρουμε αυτοεικόνα-αυτοπεποίθηση εφήβων, επικοινωνία και υγιής συνύπαρξη μέσα σε ομάδα). Αρχικός στόχος μετά τη λήξη του προγράμματος είναι τα παιδιά να μπορούν να αναγνωρίσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη μετάβασή τους από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

Σε επίπεδο δεξιοτήτων: Με βιωματικού τύπου ασκήσεις να έχουν εξοικειωθεί  με εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης στρεσογόνων καταστάσεων, ώστε: α) να διαχειρίζονται αποτελεσματικά συγκρούσεις και άγχος και β) να προληφθούν φαινόμενα απομόνωσης, απόσυρσης και βίας.

Ενδεικτικές θεματικές:

  • Δεξιότητες επικοινωνίας. Βιωματική εξάσκηση μέσα από παιχνίδια ρόλων.
  • Διαπροσωπικές σχέσεις. Δυσκολίες και διαχείριση αυτών. Επίλυση συγκρούσεων.
  • Άγχος. Πρακτικές διαχείρισης ελεύθερου χρόνου.

Συμμετέχοντες: 12 μαθητές που φοιτούν στην Α’ Γυμνασίου

Διάρκεια - χώρος: 10 συναντήσεις δυο εκπαιδευτικών ωρών, 13.10-15.00, στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Ηρακλείου, οδός Ι. Κονδυλάκη 32.

Έναρξη - λήξη ομάδας: 01 Δεκέμβρη 2017 έως και 23 Φεβρουαρίου 2018.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης