Πρόσκληση σε εκπαιδευτική συνάντηση για δασκάλους Ε΄ και Στ΄ τάξης, με τίτλο: "Σερφάρεις; ...Ασφαλώς!"

Ένας γοητευτικός νέος κόσμος επικοινωνίας με εικόνες γεμάτες χρώματα, ήχους, παιχνίδια και γνώσεις ανοίγεται στο διαδίκτυο, το οποίο συναρπάζει παιδιά και εφήβους, αφού με το πάτημα ενός κουμπιού μια ψηφιακή πραγματικότητα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Αυτό το ξεχωριστό τεχνολογικό εργαλείο αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία στα χέρια μικρών και μεγάλων.   
 
Ωστόσο, όπως και στον φυσικό κόσμο, έτσι και στον διαδικτυακό ελλοχεύουν κίνδυνοι. Κρίνεται επομένως σημαντική η ενημέρωση - εκπαίδευσή των παιδιών γύρω από ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο μια και οι μαθητές συχνά υιοθετούν επικίνδυνες συμπεριφορές σε σχέση με τη χρήση του διαδικτύου με συνέπεια να αντιμετωπίζουν την έκθεση τους σε παραπληροφόρηση, online πορνογραφικό περιεχόμενο, σε ηλεκτρονική παρενόχληση και σε εύκολες εικονικές συναντήσεις με αγνώστους που έχουν γνωρίσει μέσω διαδικτύου, οι οποίες μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες.
 
Η εμπλοκή των εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση των μαθητών σε μεθόδους ασφαλούς πλοήγησης είναι αναγκαία λόγω του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν στην εξέλιξη των παιδιών τόσο στο γνωστικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της συναισθηματικής ανάπτυξης και της κοινωνικής διαπαιδαγώγησής τους. Το έργο τους αυτό, ωστόσο,  συχνά καθίσταται δύσκολο, καθώς καλούνται να «επικοινωνήσουν» με τα παιδιά χωρίς να είναι εκπαιδευμένοι σε θέματα επικοινωνίας, κοινωνικών δεξιοτήτων κ.λπ. Αρκετές φορές, επίσης, εκφράζεται από την πλευρά τους η ανάγκη για υποστήριξη -ενημέρωσή τους σε ζητήματα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, καθώς στις μέρες μας τα παιδιά χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο από πολύ νεαρή ηλικία, χωρίς να αντιλαμβάνονται τους κινδύνους που κρύβει και τους οποίους δεν είναι αναπτυξιακά έτοιμα να διαχειριστούν.
 
Λαμβάνοντας τα παραπάνω υπόψη το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης Ηρακλείου, στο πλαίσιο των δράσεων για το Κοινωνικό Σχολείο, πρόκειται να υλοποιήσει 3ωρη εκπαιδευτική συνάντηση για δασκάλους Ε΄ και Στ΄ τάξης, με τίτλο: "Σερφάρεις; ...Ασφαλώς!".
 
Σκοπός της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί στις 22/04/2015 και ώρα 17:00 στον χώρο του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης (Μίνωος 67 και Μιχ. Αρχαγγέλου),  είναι να έρθουν οι συμμετέχοντες σε επαφή με εκπαιδευτικό υλικό (δραστηριότητες στην τάξη) για την πρόληψη της εξάρτησης από το διαδίκτυο. Απώτερος στόχος είναι η αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού στην σχολική αίθουσα στα πλαίσια ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ως τις 03/04/2015 στο τηλέφωνο 2810.313.222, κ. Καλλιόπη Λαγουδάκη.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης