Σειρά βιωματικών εργαστηρίων: "Σχετίζομαι αλλά δεν εξαρτώμαι"

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, στο πλαίσιο υλοποίησης επιμορφωτικών σεμιναρίων, που αφορούν άξονες του Κοινωνικού Σχολείου και εντάσσονται στο θεματικό δίμηνο δράσεών μας (Ιανουάριος - Φεβρουάριος), με τίτλο: «Σχετίζομαι αλλά δεν Εξαρτώμαι», διοργανώνει σε συνεργασία με την υπεύθυνη συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ένα δεύτερο κύκλο έξι (6) προαιρετικών βιωματικών εργαστηρίων, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: 

1. Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015: "Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο". Συντονίστρια: Καλλιόπη Λαγουδάκη.
2. Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015: "Κάπνισμα; Όχι Εμείς!". Συντονίστρια: Σοφία Περακάκη.
3. Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015: "Εξαρτήσεις στη ζωή μας". Συντονίστρια: Ειρήνη Στρατάκη.
4. Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015: "Διαπροσωπικές σχέσεις - Σεξουαλική αγωγή". Συντονίστια: Κατερίνα Θέου.
5. Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015: "Πρόληψη παιδικής επιθετικότητας". Συντονίστρια: Γρωργία Τσαφή.
6. Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015: "Ένα "διοφορετικό" εργαστήρι για τη διαφορετικότητα". Συντονίστρια: Στρατάκη Ειρήνη.

 
Στόχος της παρούσας  επιμορφωτικής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των επιμορφούμενων, σε θέματα που εντάσσονται στο ευρύτερο θεματικό πεδίο: Εξαρτήσεις – Σχέσεις, καθώς και η απόκτηση δεξιοτήτων υλοποίησης σχετικών προγραμμάτων πρόληψης στην τάξη.
Τα βιωματικά εργαστήρια, τετράωρης διάρκειας, θα υλοποιούνται κατά τις προαναφερόμενες ημερομηνίες, στο χώρο του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης (Μιχ. Αρχαγγέλου 67 και Μίνωος -Θέρισσος-, 4ος όροφος) και ώρα 5:00 - 9:00 μ.μ., με αριθμό συμμετεχόντων μέχρι 25 άτομα. 
 
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί καλούνται να συμπληρώσουν και να στείλουν με φαξ αποκλειστικά (γραμματεία σχολικών συμβούλων: 2810.283.239) την επισυναπτόμενη αίτηση, επιλέγοντας ένα ή περισσότερα σεμινάρια - στην περίπτωση αυτή, δηλώνοντας και τη σειρά προτίμησής τους (από 1-6), μέχρι και τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου, στις 13:00.
 
Η επιλογή, σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων, θα γίνει με κλήρωση, ξεχωριστά για κάθε εργαστήριο. Οι συμμετέχοντες στο πρώτο εργαστήριο (21/01), θα ειδοποιηθούν άμεσα, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων. Θα ακολουθήσει η ενημέρωση και των  υπόλοιπων που θα επιλεγούν, το αργότερο, μέχρι και τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, για όλα τα εργαστήρια.
 
Σας γνωρίζουμε, επίσης, ότι οι πίνακες των συμμετεχόντων κάθε σεμιναρίου θα αναρτηθούν και στο διαδικτυακό μας χώρο: heraklionsocialschool.blogspot.com
 
Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
 
Η δράση προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί με ανοικτή εκδήλωση διάχυσης των επιμορφωτικών αποτελεσμάτων των έξι ομάδων συμμετεχόντων εκπαιδευτικών, στο τέλος Φεβρουαρίου, με στόχο την ενημέρωση - ευαισθητοποίηση και της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας.
 
Φόρμα της αίτησης συμμετοχής (κλικ εδώ)

 

Και ο κύκλος συνεχίζεται... Β΄Φάση.

Επιδιώκοντας να ικανοποιήσουμε τον εξαιρετικά μεγάλο αριθμό αιτημάτων συμμετοχής σε εργαστήρια του προαναφερόμενου κύκλου σεμιναρίων, προχωρούμε σε συνεργασία με την υπεύθυνη συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, στην επανάληψη της υλοποίησης κάποιων που παρουσίασαν μεγάλη ζήτηση.

Τα πρόσθετα αυτά  σεμινάρια, που απευθύνονται σε όλους αυτούς που δεν επελέγησαν κατά την πρώτη φάση του (Ιανουάριος - Φεβρουάριος), θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα, την Τετάρτη 04 Μαρτίου, ώρα 5:00 - 9:00 μ.μ., στους χώρους του 41ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Διεύθυνση: Μελετίου Πηγά 63, παράλληλη της Παπαναστασίου, στο ύψος του πρώτου βενζινάδικου που συναντάμε. Αναλυτικότερα για οδηγίες πρόσβασης στο σύνδεσμο: Χρήσιμες πληροφορίες για το σχολείο.

Με την ολόκληρωσή τους θα ικανοποιηθούν και οι τριακόσιες αιτήσεις συμμετοχής που δεχτήκαμε. Οι συμμετέχοντες, θα ειδοποιηθούν άμεσα από τη γραμματεία Σχολικών Συμβούλων για την επιλογή τους στα συγκεκριμένα σεμινάρια, προκειμένου να επιβεβαιώσουν  εκ νέου το ενδιαφέρον τους. Οι καταστάσεις συμμετοχής θα αναρτηθούν και στην παρούσα ιστοσελίδα.

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι κριτήριο για την κατανομή των ενδιαφερομένων στα παρακάτω σεμινάρια είναι η σειρά προτίμησής τους στην αρχική αίτησή τους. 
 
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν τέσσερα εργαστήρια, ως εξής: 
  • Τετάρτη 04 Μαρτίου 2015: "Διαπροσωπικές σχέσεις - Σεξουαλική αγωγή": 2 εργαστήρια. 76 συμμετέχοντες (πίνακες). Συντονίστριες: Σοφία Περακάκη, Κατερίνα Θέου.
  • Τετάρτη 04 Μαρτίου 2015: "Πρόληψη παιδικής επιθετικότητας": 2 εργαστήρια. 75 συμμετέχοντες (πίνακες). Συντονίστριες: Ειρήνη Στρατάκη, Γεωργία Τσαφή. 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι προγραμματίζουμε, σε συνεργασία με την υπεύθυνη συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, ανοικτή για όλους αναστοχαστική συνάντηση - εκδήλωση, την Παρασκευή 27 Μαρτίου, με σκοπό, κυρίως, τη διάχυση των αποτελεσμάτων των ομάδων των συμμετεχόντων, ανά εργαστήριο και την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης σχολικής κοινότητας σε θέματα πρόληψης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης