Βιωματικό σεμινάριο: «Ενισχύοντας τη συναισθηματική αυτορρύθμιση στη σχολική τάξη»

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, σε συνεργασία με το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Α΄/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου, διοργανώνουν διήμερο σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 10 ωρών, με τίτλο: «Ενισχύοντας τη συναισθηματική αυτορρύθμιση στη σχολική τάξη»

Σκοπός:

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να έρθουν οι εκπαιδευτικοί σε επαφή με εναλλακτικές μορφές διδασκαλίας, η εφαρμογή των οποίων θα συντελέσει στην ενίσχυση της ικανότητας των παιδιών για επίγνωση και έκφραση των συναισθημάτων και κατ’ επέκταση για ρύθμιση των συναισθημάτων, η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην προώθηση του «ευ ζην». Η ανάπτυξη των συναισθηματικών ικανοτήτων των παιδιών αποτελεί χρήσιμο εργαλείο πρόληψης, στο οποίο στοχεύουν οι επαγγελματίες υγείας και οι σχεδιαστές προγραμμάτων πρόληψης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στόχοι:

Σε επίπεδο γνώσεων:
1. Να κατανοήσουν την έννοια της συναισθηματικής αυτορρύθμισης και να αναγνωρίσουν την σημαντικότητά της.
2. Να γνωρίζουν μεθόδους που προάγουν την ανάπτυξη των συναισθηματικών ικανοτήτων

Σε επίπεδο δεξιοτήτων:
Να αναπτύξουν δεξιότητες όσον αφορά στη εύστοχη εφαρμογή των μεθόδων

Ενδεικτικό περιεχόμενο:

  • Ορισμός εννοιών.
  • Παίξιμο ρόλων, βιωματικές ασκήσεις, συζήτηση.
  •  Παροχή ασκήσεων και ενημερωτικού υλικού.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 20 εκπαιδευτικούς Δημοτικών Σχολείων, οι οποίοι εκπονούν εγκεκριμένο πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων σχετικό με τη συναισθηματική αγωγή και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018, ώρες 17.00 - 21.00 και το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018, ώρες 09.00 - 15.00, στο χώρο του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης (Μίνωος 67 και Μιχαήλ Αρχαγγέλου -4ος όροφος-).

Οι αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα αιτήσεων στον ιστότοπο: https://goo.gl/forms/u2EPtc23t4bd82UH3.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων ορίζεται η Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης