Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση: «Συνοικία Ονείρων»

21-12-2018 18:00 to 23-12-2018 23:00

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φορτέτσας, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με την εκδήλωση «Συνοικία Ονείρων».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Φορτέτσας, 21 έως και 23 Δεκεμβρίου 2018.

Οι κάτοικοι Κρητικοί, Μικρασιάτες και πρόσφυγες, έτοιμοι να ανταλλάξουν αγκαλιές, να συναντήσουν γείτονες, φίλους, συγγενείς, καλεσμένους και περαστικούς.

Μια «Συνοικία Ονείρων» που όλοι συμβιώνουν αρμονικά και η ζωή κυλά με χαρά, αγάπη, ανιδιοτελή προσφορά και σεβασμό.

 

Στην εκδήλωση συμμετέχουν:

 • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φορτέτσας με τα εργαστήρια  ζαχαροπλαστικής, ραπτικής και μουσικής. Προσφέρει χειροποίητα δωράκια και τηγανίτες με σοκολάτα στα παιδιά, άφθονα μελομακάρονα και κουραμπιέδες για όλους και πολλά πολλά τραγούδια στις γειτονιές  της αυτοσχέδιας συνοικίας. Οι γυναίκες της συνοικίας στις 23 Δεκεμβρίου θα προσφέρουν φαγητά και εδέσματα σε όλους μας.

 • Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου. Στις 22 Δεκεμβρίου θα απολαύσουμε χορωδία παιδιών από το Αφγανιστάν, Παραδοσιακούς χορούς από Κούρδους χορευτές, Φαγητά και γλυκά που θα παρασκευάσουν γυναίκες Συριακής και Κουρδικής καταγωγής, και θα προσφερθούν σε όλους. Καθημερινά θα παρασκευάζονται  εδέσματα και θα  προσφέρονται.
  Καθημερινή θα είναι και η συμμετοχή του ΚΕΣΑΝ - Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας (σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ), με το επιτραπέζιο παιχνίδι από το Αφγανιστάν για μικρούς και μεγάλους,
   Shir Boz, το οποίο δημιουργήθηκε από ομάδα Αφγανών προσφύγων μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του προγράμματος "Το Παιχνίδι μας ενώνει!", με σκοπό την ενίσχυση της ένταξης των μαθητών στο σχολείο και γενικά στο καινούργιο κοινωνικό περιβάλλον όπου διαβιούν.

 • Ο Σύλλογος Μικρασιατών “Άγιος Πολύκαρπος” που θα προσφέρει  μαθήματα ψηφιδωτού και μακραμέ.

 • Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραμπουρνιωτών  θα προσφέρει στους επισκέπτες φασολάδα, κουραμπιέδες, λικέρ και ρακή.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου  2018. Ώρα προσέλευσης: 18:00

Ώρα έναρξης δράσεων: 19:00

 • 19:00  Παιδική χορωδία Φορτέτσας με τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων 21ου δημοτικού Σχολείου. Χορωδίες και Σκετς  από τα ΚΕ.ΚΟΙ.Φ-Α.Π.Η. Φορτέτσας και  Μασταμπά. Φωταγώγηση  Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

 • 20:00  Σύντομοι χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Γιώργο Γιαννικα και τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κωνσταντίνο Φασουλάκη

 • 21:15  Μεικτή χορωδία του Δήμου Ηρακλείου με χοράρχη  τον Γιάννη Κιαγιαδακη και στο πιάνο τον Νίκο Κόκκινη.

 • 22:00 Μουσικό ελληνικό ρετρό πρόγραμμα με Βαλς και Ταγκό με τους Κωνσταντίνα Σηφακη  φωνή, Άντζελα Πετραλή πιάνο, και Εμμανουήλ Σίγμα κιθάρα.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018. Ώρα προσέλευσης: 16:00 

Ώρα έναρξης δράσεων: 17:00

 • 19:00 Φίλοι καλώς ορίσατε από την Τζούλια Μαρμαρελη Ακολουθεί Χορωδία παιδιών από Αφγανιστάν. Συνοδεύονται από τις Ελένη Τορνεσακη με φωνή και κιθάρα και την Δήμητρα Κλεινακη με το ακορντεόν.

 •  20:00 Παραδοσιακοί χοροί από άντρες Κουρδικής καταγωγής. Ακολουθεί  γεύμα για όλους. Γυναίκες Συριακής και Κουρδικής καταγωγής προσφέρουν παραδοσιακά φαγητά.

 • 21:00 Μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα μέσα από αλησμόνητες πατρίδες με τους Κασαπακη Στέλιο, Ούτι, φωνή,  Κατσούνα Μαράζια, Κρουστά φωνή, Γιανναδακης Γιώργος, Λύρα φωνή, Καρούσος Φάνης Σαντούρι φωνή

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018. Ώρα προσέλευσης: 16.00

Ώρα έναρξης δράσεων: 17:00

 • 20:30 «Συνοικία Ονείρων» Τρεις γενιές της συνοικίας μας, με χορωδία, και μουσικούς σε μικρασιάτικα τραγούδια. Το μουσικό σχήμα επιμελήθηκαν ο Εμμανουήλ Σίγμα με Κιθάρα φωνή και η Τζούλια Μαρμαρελη χοράρχης και φωνή. Συνοδεύουν οι μουσικοί Αντώνης Ζεμπιλης Μπουζούκι, Στεφάνια Χατζάκη, Λύρα φωνή και Μιχάλης Αρετινης Μαντολίνο. Στο τραγούδι συμμετέχουν οι Σταυρούλα Δεληγιάννη και Ειρήνη Κουμπά.
 • 21:00 Ο λαογραφικός σύλλογος Χοροδρώμενα  με μικρασιάτικους χορούς.
 • 21:30 Ρεμπέτικο και λαϊκό πρόγραμμα. Το μουσικό σχήμα επιμελήθηκε ο Εμμανουήλ Σίγμα με Κιθάρα φωνή. Συνοδεύουν οι μουσικοί Αντώνης Ζεμπιλης Μπουζούκι, Στεφάνια Χατζάκη, Λύρα φωνή και Μιχάλης Αρετινης Μαντολίνο. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι Τζούλια Μαρμαρελη, Σταυρούλα Δεληγιάννη, Ειρήνη Κουμπά και ο Θεοδόσης Σμαριανακης.

Είσοδος ελεύθερη

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης