Μουσική εκδήλωση: "Όλοι μαζί στο ρυθμό της ζωής!"

22-06-2013
20:00 to 23:59

Το ΚΕΣΑΝ - Κέντρο Πρόληψης των εξαρτήσεων και προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας, σε συνεργασία με τη μουσική ομάδα "11 & κάτι" του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, διοργανώνουν μουσική εκδήλωση το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013, στις 20:00, στο Πάρκο Γεωργιάδη.

Τραγουδάμε όλοι μαζί κατά των εξαρτήσεων.
Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να οραματιζόμαστε με αισιοδοξία το μέλλον μας!

Λίγα λόγια για τη δράση…

Παρακολουθώντας τη διαδρομή της μουσικής Ομάδας "11 & κάτι", του 11 Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, μας ήρθε στο μυαλό η φράση του Eduardo Mentez, διευθυντή του προγράμματος «El sistema» της Βενεζουέλας: "«Το Σύστημα» ψάχνει να μετατρέψει τον άνθρωπο, να του δώσει αξίες, εργαλεία, να απασχολήσει τα παιδιά και τους νέους, γεμίζοντάς τους με γνώση. Και φυσικά αυτό μεταφράζεται σε όφελος για τους γύρω του, για τις κοινότητες. Γιατί, με το που θα μετατρέψεις ένα παιδί, αυτό το μήνυμα φτάνει επίσης και στην οικογένεια. Και οι οικογένειες ενσωματώνονται στο πρόγραμμα, έρχονται στις συναυλίες. Καλούν τους γείτονες, καλούν το ξάδελφο, το θείο, είναι περήφανοι που βλέπουν το παιδί τους να παίζει..."
 
Τις παραπάνω σκέψεις ήρθαν να ενισχύσουν τα λόγια των μαθητών - μελών της μουσικής ομάδας "11 και κάτι" του 11ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου: 

"Αυτό που κάνει την ομάδα μας ξεχωριστή είναι το έντονο δέσιμο των μελών της που όσο περνάει ο καιρός γίνεται ακόμη δυνατότερο. Οι ατελείωτες ώρες στις πρόβες μοιάζουν τόσο ευχάριστες που κανείς δε θέλει πια να τελειώσουν. Κάθε γιορτή γίνεται όλο και καλύτερη, και αυτό δεν έχει να κάνει με την ποιότητα - τα λάθη μάλλον θα λέγαμε ότι αυξάνονται…!!! - αλλά με τη ζεστασιά και την οικειότητα που βγάζουμε σαν ομάδα…"
 Ιωάννα Ασλάνη

"Οι λέξεις που έρχονται στο μυαλό μου καθώς ακούω τη φράση «11 και κάτι» είναι: Οικογένεια, Ομάδα, Αγάπη, «Μαμά Ξένια». Οι «11 και κάτι» είναι ένα ταξίδι που ξεκίνησε για μένα δύο χρόνια πριν. Διανύοντας τον τρίτο χρόνο αυτού του ταξιδιού, διαπίστωσα πως η μαγεία είναι η ίδια, σαν την πρώτη φορά. Οι συνοδοιπόροι αλλάζουν κάθε χρόνο, η ουσία και η αγάπη, όμως, δεν… ξεθωριάζουν. Το οικογενειακό κλίμα, καθώς και η ομόνοια δηλώνουν «παρόντα» σα να μην έχει αλλάξει τίποτα (...) Αξέχαστες στιγμές. Στο ταξίδι, λένε, αυτό που αξίζει δεν είναι ο προορισμός, αλλά η διαδρομή. Το θέμα είναι πως κάποια στιγμή το ταξίδι φτάνει στο τέλος του. Από αυτό το ταξίδι, λοιπόν, βγήκα κερδισμένος. Η αλήθεια να λέγεται. Μια ομάδα ατόμων κατάφερε να με αλλάξει σαν άνθρωπο. Έμαθα τόσα πολλά καινούρια πράγματα για τη μουσική, μα πάνω απ’ όλα, νιώθω ευγνώμων. Έγινα φίλος, κολλητός, αδερφός με αυτά τα παιδιά και μοιραστήκαμε τόσες όμορφες στιγμές εντός και εκτός σχολείου. Η αλήθεια είναι ότι μπορώ να γράφω ώρες για το τι σημαίνει «11 και κάτι» για μένα, για διάφορα περιστατικά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε, αλλά πρέπει να σταματήσω κάποια στιγμή…» 
Αποστόλης Μυλωνάς

Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, σκεφτήκαμε τη διοργάνωση μίας μουσικής βραδιάς με τη μουσική ομάδα "11 & κάτι" του 11 Γενικού Λυκείου Ηρακλείου, καθώς οι δραστηριότητες πρόληψης αφορούν ένα ατέλειωτο ταξίδι που επενδύει στη δημιουργικότητα, την ομόνοια, την οικειότητα, τη ζεστασιά, την αποδοχή, το δέσιμο, την ομαδικότητα, την αγάπη…

Και όταν αυτό το ταξίδι συνεχίζεται από την οικογένεια στη σχολική κοινότητα αποκτά σπουδαία σημασία. Μας δείχνει ότι το σχολείο, πέρα από την κάλυψη των γνωστικών αναγκών, επενδύει και σε άλλες αρχές - αξίες. Βλέπει το μαθητή ως άτομο, με ξεχωριστές ικανότητες - δεξιότητες, καλλιεργεί τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά του, αυξάνει την αυτοπεποίθησή του, συμβάλλει στην κοινωνικοποίησή του και τον οπλίζει με πολύτιμα εφόδια για κάθε νέο του ταξίδι μέσα σ’ έναν κόσμο γεμάτο προκλήσεις…

Παράλληλα, όμως, πρόληψη σημαίνει αποφυγή της έκθεσης ενός πληθυσμού σε κινδύνους. Και ειδικά των νέων μας. Αυτό το κομμάτι έρχεται να συμπληρώσει η Ομάδα Προαγωγής Υγείας, μία ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, η οποία, λίγο πριν τη μουσική βραδιά, θα μας ενημερώσει για σημαντικά θέματα υγείας, όπως τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Ελάτε να ταξιδέψουμε παρέα σ’ αυτό το ταξίδι και μέσα από νότες και ήχους να μεταφέρουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι μόνο όταν μια κοινωνία επενδύει στην πρόληψη μπορεί να οραματίζεται με αισιοδοξία το μέλλον της! 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης