Δικτύωση ΚΕΣΑΝ με Κοινότητα (Δεκέμβριος 2014 - Δεκέμβριος 2015)

Σύμφωνα με τον κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. προγραμματισμό του ΚΕ.Σ.Α.Ν. ως Αστική Εταιρεία, οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2014 έως Δεκέμβριος 2015 και είχαν πλαίσιο τη Δικτύωση με Κοινότητα - Φορείς, αφορούν:

  • Συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Ηρακλείου, τις υπεύθυνες συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης: Προβολή επτά (07) κινηματογραφικών ταινιών, τις οποίες είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν εκπαιδευτικοί και μαθητές (1510 άτομα). 14 Δημοτικά Σχολεία: 5ο, 8ο, 10ο, 13ο, 14ο, 25ο, 27ο, 36ο, 39ο, 40ο, 42ο, 49ο Ηρακλείου, Ανάληψης Χερσονήσου, Προφήτη Ηλία. Όλες οι τάξεις. 55 τμήματα. 882 μαθητές. 2 Γυμνάσια: 1ο Ηρακλείου,  Αγίας Βαρβάρας. Όλες οι τάξεις. 18 τμήματα. 425 μαθητές. 2 Λύκεια: 6ο Γενικό Λύκειο και 6ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου. Όλες οι τάξεις. 11 τμήματα. 203 μαθητές (Σύνολο: 18 σχολεία, 84 τμήματα και 1510 μαθητές).
  • Διοργάνωση Εσπερίδας με θέμα: "«Σχετίζομαι, αλλά δεν εξαρτώμαι.» Χτίζοντας πυρήνες πρόληψης στη σχολική κοινότητα". Σε συνεργασία με την υπεύθυνη συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (209 άτομα).
  • Μια (01) Ομιλία με θέμα: "Σύγχρονες μορφές ρατσισμού. Σκέψεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών του"στο πλαίσιο της λειτουργίας του "Καφενείου Έκφρασης" της Ομάδας Εθελοντών Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου (40 άτομα). 
  • Συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή Έρευνα στο σχολικό πληθυσμό για τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών ESPAD-2015, που τελέστηκε υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης και συντονίστηκε από τον Σουηδικό οργανισμό CAN. Ευθύνη διεξαγωγής στην Ελλάδα ΕΠΙΨΥ, σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ (70 άτομα).
  • Συμμετοχή στο "1ο Περιφερειακό - Πανελλήνιο Συνέδριο για τη Δια Βίου Μάθηση - Εκπαίδευση Ενηλίκων, την Κοινοτική Ενδυνάμωση και την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών", που διοργανώνουν το e-Επιστημονικό περιοδικό "Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα" και το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ), σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης - Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών -Εργαστήριο Μεταβαλλόμενης Αρχιτεκτονικής, Κινητικών Συστημάτων και Ευφυών Περιβαλλόντων, τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης του Νομού, την Περιφερειακή Ενότητα και τους Δήμους Χανίων & με την υποστήριξη του Ευρ. Προγράμματος "LIFE+ INFOIL του Πολυτεχνείου Κρήτης". Μία (1) Προφορική Ανακοίνωση: "Αποδομώντας στερεότυπα και προκαταλήψεις που εντείνουν τις διαφορές και πυροδοτούν συγκρούσεις στη σχολική κοινότητα", στην ενότητα: "Εκπαίδευση ενηλίκων κι Επιμόρφωση εκπαιδευτικών". Ένα (1) Βιωματικό Εργαστήριο: "Η συλλογική δράση ως σύγχρονο ζητούμενο στη σχολική κοινότητα. Δίνοντας το έναυσμα με αφορμή μία ταινία".
  • Συμμετοχή στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας, που διοργάνωσε το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μία (1) Προφορική Ανακοίνωση: "Η παιδεία ως μοχλός πρόληψης της φτώχειας και της ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης", στην ενότητα:"Κοινωνική Φροντίδα και Αλληλεγγύη: Μεθοδολογίες, Παρεμβάσεις και Πολιτικές" (παρουσίαση ppt)
  • Συμμετοχή στη 10η Πανελλήνια Συνάντηση Φορέων Πρόληψης, "Πρόληψη… Η ζωή μας αύριο", που διοργάνωσε το Πανελλήνιο Δίκτυο Φορέων Πρόληψης της Εξάρτησης, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων "Σχεδία". Μία (1) Προφορική Ανακοίνωση: "Η σημασία του διαλόγου μεταξύ θεωρίας και πράξης στην εφαρμογή ενός εκπαιδευτικού εργαλείου", στην ενότητα: "Πρώιμες Παρεμβάσεις Πρόληψης". Μία (1) Προφορική Ανακοίνωση: "Η αποδόμηση στερεοτύπων και προκαταλήψεων για τη διαφορετικότητα ως μέσο ενίσχυσης του ομαδικού πνεύματος στο σχολείο και την κοινότητα: Το παράδειγμα των βιωματικών εργαστηρίων του ΚΕΣΑΝ" (παρουσίαση ppt), στην ενότητα: "Δημιουργώντας Συνθήκες Κοινότητας": Ένα (1) Βιωματικό Εργαστήριο: "Η συλλογική δράση ως σύγχρονο ζητούμενο στη σχολική κοινότητα". Τρεις (3) Συντονισμοί ομάδων συζήτησης - εργασίας. (Δελτίο τύπου)
  • Συμμετοχή στις Ολομέλειες και την Επιστημονική Επιτροπή του Πανελλαδικού Δικτύου Φορέων Πρόληψης, για τη διοργάνωση της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φορέων Πρόληψης.
  • Συμμετοχή σε Συνέδρια, Ημερίδες, Σεμινάρια (εκπαίδευση - επιμόρφωση στελεχών).
  • Ατομικά ραντεβού με σχολικούς συμβούλους, υπεύθυνους γραφείων σχολικών δραστηριοτήτων, διευθυντές, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, νέους και παρεμβάσεις σε θέματα όπως χρήση ουσιών, επιθετική συμπεριφορά, προβλήματα /δυσκολίες στην οικογένεια, στο σχολείο κ.λπ.

Απολογισμός Δράσεων (Δεκέμβριος 2014 - Δεκέμβριος 2015)
 

Activities: 

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης