Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Ιανουάριος 2019 - Δεκέμβριος 2019)

Σύμφωνα με τον κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. προγραμματισμό του ΚΕ.Σ.Α.Ν. ως Αστική Εταιρεία, οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2019 έως Δεκέμβριος 2019 και είχαν πλαίσιο τη Σχολική Κοινότητα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφορούν: 

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

 • Μια (01) Ομάδα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, 4 συναντήσεις, διάρκειας 02 ωρών εκάστη, σε δασκάλους του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Ανωγειανό). Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου (10 άτομα). 
   
 • Ένα (01) Ετήσιο Σεμινάριο, 3 συναντήσεις, διάρκειας 3 ωρών έκαστη, σε δασκάλους, με θέμα: "Ενισχύοντας τη συναισθηματική ανάπτυξη των μαθητών". Σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου (19 άτομα). 
   
 • Δύο (02) Ομάδες Νηπιαγωγών, 12 συναντήσεις, διάρκειας 03 ωρών έκαστη, με θέμα: "Ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών". Σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου της 3ης Ενότητας Κρήτης ΠΕ60 (52 άτομα). 
   
 • Οκτώ (08) Ενδοσχολικές Επιμορφωτικές Ημερίδες, σε εκπαιδευτικούς της 7ης Ενότητας Κρήτης, διάρκειας 5 ωρών έκαστη, με θέμα: "Επικοινωνία  και Διαχείριση Συγκρούσεων στη Σχολική Κοινότητα". Σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου της 7ης Ενότητας Κρήτης ΠΕ70 (192 άτομα). 
   
 • Τέσσερις (04) Ενδοσχολικές Επιμορφωτικές Ημερίδες, σε εκπαιδευτικούς της 9ης Ενότητας Κρήτης, διάρκειας 5 ωρών έκαστη, με θέμα: "Συζητάμε για τα συναισθήματα που μας δυσκολεύουν". Σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου της 9ης Ενότητας Κρήτης ΠΕ70 (111 άτομα). 
   
 • Μια (01) Ενδοσχολική Επιμορφωτική Ημερίδα, σε εκπαιδευτικούς της 9ης Ενότητας Κρήτης, διάρκειας 5 ωρών έκαστη, με θέμα: "Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο". Σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου της 9ης Ενότητας Κρήτης ΠΕ70 (36 άτομα). 
   
 • Έξι (06) Ενδοσχολικές Επιμορφωτικές Ημερίδες, σε εκπαιδευτικούς της 9ης Ενότητας Κρήτης, διάρκειας 5 ωρών έκαστη, με θέμα: "Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των μαθητών: μέθοδοι και εργαλεία". Σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου της 9ης Ενότητας Κρήτης ΠΕ70 (128 άτομα).
   
 • Μια (01) Ημερίδα Διευθυντών της 7ης Ενότητας Κρήτης, διάρκειας 4 ωρών, με θέμα: "Μεθοδολογικές προσεγγίσεις για την επικοινωνία στη σχολική κοινότητα". Σε συνεργασία με τη Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου της 7ης Ενότητας Κρήτης ΠΕ 70 (40 άτομα). 
   
 • Συμμετοχή σε μια (01) Ημερίδα, με θέμα: "Ψυχοεκπαιδευτικές παρεμβάσεις για τη διαχείριση κρίσεων εντός της σχολικής κοινότητας: Ο υποστηρικτικός ρόλος των δομών". Εισήγηση: "Ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των εκπαιδευτικών: το άτομο συναντά την ομάδα". Διοργάνωση: Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου της 3ης Ενότητας Κρήτης ΠΕ60 (300 άτομα). 
   
 • Ένα (01) Επιμορφωτικό Εργαστήριο Θεάτρου Σκιών με θέμα: "Το μπαούλο του Καραγκιόζη. Το Ελληνικό Θέατρο Σκιών ως εργαλείο βιωματικής μάθησης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση". Πέντε (05) Συναντήσεις. Συνδιοργάνωση: Θέατρο Σκιών Κρήτης, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Δήμος Ηρακλείου, Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου, Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων Πολυτεχνείου Κρήτης, Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομήνικος Θεοτοκόπουλος», 43ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου. Στο πλαίσιο των δράσεων «Ηράκλειο: Η Πόλη που Μαθαίνει» του Παγκοσμίου Δικτύου της UNESCO.(22 άτομα).
   

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

 • Ένας (01) κύκλος Επιμορφωτικών Σεμιναρίων "Εκπαιδευτικός και σύγχρονες προκλήσεις", 03 σεμινάρια, διάρκειας 04 ωρών έκαστο, σε καθηγητές, με θέματα:
  1. "Άγχος και εφηβεία" (11 άτομα).
  2. "Περί έρωτος στην εφηβεία" (8 άτομα). 

   
 • Μια (01) Ημερίδα για εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ, με θέμα: "Ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα των μαθητών: Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην πρόληψη της τοξικοεξάρτησης". Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου (60 άτομα). 
   
 • Δύο (02) Συναντήσεις, με θέμα: "Ενίσχυση συνεργασίας των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί-γονείς-μαθητές)" διάρκειας 2 ωρών έκαστη, με εκπαιδευτικούς του 3ου Γυμνασίου Ηρακλείου. Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου (13 άτομα).

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης