Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δεκέμβριος 2014 - Δεκέμβριος 2015)

Σύμφωνα με τον κατατεθειμένο και εγκεκριμένο από τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. προγραμματισμό του ΚΕ.Σ.Α.Ν. ως Αστική Εταιρεία, οι δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 2014 έως Δεκέμβριος 2015 και είχαν πλαίσιο τη Σχολική Κοινότητα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφορούν: 

Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

 • Έντεκα (11) Βιωματικά Εργαστήρια σε δασκάλους, διάρκειας 4 ωρών έκαστο, που εντάσσονται στο ευρύτερο θεματικό πεδίο "Σχετίζομαι αλλά δεν Εξαρτώμαι" και αφορούν άξονες του Κοινωνικού Σχολείου, με τις εξής θεματικές ενότητες: "Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο", "Κάπνισμα; Όχι Εμείς!", "Εξαρτήσεις στη ζωή μας", "Διαπροσωπικές σχέσεις - σεξουαλική αγωγή", "Πρόληψη παιδικής επιθετικότητας", "Ένα «διαφορετικό» εργαστήρι για τη διαφορετικότητα". Σε συνεργασία με την υπεύθυνη συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (206 άτομα).
   
 • Τέσσερις (04) Εκπαιδευτικές Συναντήσεις, διάρκειας 3 ωρών έκαστη, σε δασκάλους που υλοποιούν το πιλοτικό πρόγραμμα "Το σπίτι των παιδιών", των εξής δημοτικών σχολείων: 13ο, 14ο, 21ο, 35ο, 36ο, 37ο Ηρακλείου και Ανάληψης Χερσονήσου. Σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους Δημοτικής Εκπαίδευσης της 4ης, 5ης και 9ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού (17 άτομα).
   
 • Μία (01) Εκπαιδευτική Συνάντηση, διάρκειας 3 ωρών, με θέμα: "Σερφάρεις; …Ασφαλώς!", σε δασκάλους Ε’ και Στ’ τάξης (05 άτομα).
   
 • Οκτώ (8) Επιμορφωτικές Ημερίδες, διάρκειας 6 ωρών έκαστη, σε δασκάλους, με θέμα: "Δυναμική της Ομάδας: Βασικές αρχές και ζητήματα της εργασίας με ομάδες μέσα στην τάξη", των εξής δημοτικών σχολείων: 15ο, 28ο, 33ο, 45ο, 52ο, 57ο Ηρακλείου, 1ο και 2ο Βουτών, Καλεσσών, Αγίου Μύρωνα, ΣταυρακίωνΔαφνών, Βενεράτου, Κάτω Ασιτών, Άνω Ασιτών και Αγίας Βαρβάρας. Σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Δημοτικής Εκπαίδευσης της 2ης Περιφέρειας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου (204 άτομα).
   

Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

 • Ένα (01) Εκπαιδευτικό Σεμινάριο σε καθηγητές, διάρκειας 4 ωρών, με θέμα: "Δυναμική της Ομάδας: Βασικές αρχές και ζητήματα της εργασίας με ομάδες μέσα στην τάξη". Σε συνεργασία με το Σύλλογο Στήριξης Εξαρτημένων από το Αλκοόλ "Η Επιστροφή" και την υπεύθυνη συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (30 άτομα).
   
 • Τέσσερα (04) Βιωματικά Εργαστήρια σε καθηγητές, διάρκειας 4 ωρών έκαστο, που εντάσσονται στο ευρύτερο θεματικό πεδίο "Μαζί για το Κοινωνικό Σχολείο" και αφορούν άξονες του Κοινωνικού Σχολείου, με τις εξής θεματικές ενότητες: "Σχολείο ελεύθερο του καπνίσματος", "Οι εξαρτήσεις στη ζωή μας", "Σχέσεις και συγκρούσεις και συγκρούσεις στο σχολείο: διαφορετικότητα, ρατσισμός, επιθετικότητα", "Συζητώντας για τη βία …με αφορμή μία ταινία". Σε συνεργασία με την υπεύθυνη συντονισμού των δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (20 άτομα).
   
 • Ένα (01) Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους Εκπαιδευτικούς του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου, διάρκειας 15 ωρών, με θέμα: "Δυναμική της ομάδας και διαχείριση της σχολικής τάξης". Σε συνεργασία τη Σχολική Σύμβουλο Αγγλικών και Υπεύθυνη Παιδαγωγικής Καθοδήγησης και τους Διευθυντές των Εσπερινών Σχολείων (14 άτομα).
   
 • Ένα (01) Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τους Εκπαιδευτικούς του Εσπερινού Γυμνασίου και Λυκείου Ηρακλείου, διάρκειας 08 ωρών, με θέμα: "«Η ιστορία της Ναιόχι και του Οχιναί.» Από το προσωπικό όριο, στο όριο του πλαισίου". Σε συνεργασία τη Σχολική Σύμβουλο Αγγλικών και Υπεύθυνη Παιδαγωγικής Καθοδήγησης και τους Διευθυντές των Εσπερινών Σχολείων (11 άτομα).
   
 • Ένα (01) Βιωματικό Σεμινάριο σε καθηγητές, διάρκειας 8 ωρών, στο υλικό Αγωγής Υγείας: "Στηρίζομαι στα πόδια μου". Σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου (37 άτομα).
   

Νέα - Ανακοινώσεις

Βρείτε μας στο facebook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Χρησιμοποιήστε την παρακάτω φόρμα εγγραφής για να μπορείτε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter του ΚΕΣΑΝ.

* Τα στοιχεία που δίνετε θα κρατηθούν αυστηρά εμπιστευτικά και δεν πρόκειται να δοθούν σε τρίτους για κανένα λόγο. Τo email εγγραφής σας πρέπει να αντιστοιχεί σε αληθινό email.Έχετε το δικαίωμα να ακυρώσετε την εγγραφή σας οποιαδήποτε στιγμή.

σχεδιαση - υλοποιηση : δημος Ηρακλειου - τμημα πληροφορικης - γραφειο ηλεκτρονικης διακυβερνησης